Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

35 ezer rendőr vonult utcára Franciaországban

888.hu, MTI

2021.05.19. 19:20

A gyenge igazságszolgáltatás miatt vonultak utcára a francia rendőrök.
A rendőrség problémája az igazságszolgáltatás!

– vonult utcára ezzel a felkiáltással a szervezők szerint az a 35 ezer rendőr, akik a törvényhozás épülete előtt elsősorban a bíróktól követeltek szigorúbb fellépést a radikális politikai csoportokkal, a terrortámadások elkövetőivel és a kábítószer-kereskedőkkel szemben, a rendőrség védelmében.

A tüntetésen kifütyültették Fabien Vanhemelryck, az Alliance rendőri szakszervezet vezetőjét a korábban sztárügyvédként praktizáló igazságügyi minisztert, amiért egyszer azt mondta, hogy ő a „fogvatartottak és a fegyházak minisztere”.
Grégory Joron, az Unité SGP Police-FO képviseltében „kötelező minimumbüntetést” követelt a támadókkal szemben.

 

Egy ilyen intézkedés nem jogellenes és nem alkotmányellenes, hanem sürgős és szükséges”

– mondta a szakszervezeti vezető.

Az ellenzék és több rendőri szakszervezet is előzetesen bírálta a rendőrséget felügyelő belügyminisztert, aki jelezte, hogy részt fog venni a tüntetésen. Álláspontjuk szerint ugyanis a kormány kudarcot vallott a rendőri erők megvédésében a mindennapos agressziókkal szemben. Jóllehet többen füttyel és dudálással fogadták, mások büszkén szelfiztek Gérald Darmaninnel, akinek jelenléte nem vezetett rendbontáshoz a tüntetésen.

 

Azért jöttem, hogy támogassam a rendőröket, mint minden francia”

– mondta érkezésekor a belügyminiszter.

A két héttel ezelőtti avignoni rendőrgyilkosságot megelőzően egy tunéziai dzsihadista április 23-án egy rendőrségi alkalmazottat ölt meg a Párizshoz közeli Rambouillet rendőrőrsén. Ahogy azt korábban már megírtuk, Jean Castex miniszterelnök május 10-én jelezte, hogy egy rendőr vagy csendőr elleni támadás életfogytiglanra ítélt elkövetőjének legalább harminc évet mindenképpen börtönben kell töltenie. A kormány ennek érdekében szerdán törvényjavaslatot nyújtott be, amelyről a héten szavaz a nemzetgyűlés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére