Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikának elege van: 62 százalékra nőtt a demokraták elutasítottsága az antifa fővárosban

Békési Marcell

2020.09.10. 14:30

Portland nem az Egyesült Államok, nem a kontinens, inkábba világ antifa központja. A városban zajló folyamatok első vesztese viszont épp az a helyi demokrata polgármester lehet, aki a mozgalmat a városban meghonosította. Ted Wheeler támogatottsága hónapok alatt zuhant 60 százalékot.

Portland városa három világelsőséget is magáénak tudhat: itt található a világon az legtöbb (egy főre eső) kézműves sörfőzdéje, feminista könyvesboltja és a nevében vagy mottójában az „equality” („egyenlőség”) szót tartalmazó vállalata.

Ha ezzel még nem mondtam el eleget a helyről: Portland az a város, amit még Hollywoodban is kifiguráznak baloldalisága miatt.

Egy egész, többévados mockumentary sitcomot is összedobtak híres amerikai komikusok Portlandia néven a helyi balos ámokfutásokat bemutatva.

Nem meglepő, hogy a város egyik rendőrfőnöke (vagy szóvivője – mindegy igazából) fekete és transznemű, a képviselők közül pedig sokan a tüntetők oldalán álltak a városháza ostromakor júliusban.

Ezt az egészet a portlandiak egyetlen embernek köszönhetik: Ted Wheelernek.

Wheeler az amerikai jobboldali körökben szimbólummá vált: azoknak a teszetosza baloldali polgármestereknek a szimbólumává, akik kezdetben örültek radiális baloldaliak szavazatainak, emiatt meghonosították őket városukban, majd értetlenül fogadták és tétlenül nézik, ahogy a békés fiatalok fegyveres mozgalmakká válva verik szét a települést.

Portland esetében:

  • Wheeler először érdeklődve szemlélte a városban 2017-ben zászlót bontó antifa „Békedemonstrációkat”,
  • Majd ezek támogatását meglovagolva növelte támogatottságát – ez néhány hónapig 80 százalék (!) körül mozgott.
  • Mikor a mozgalom radikalizmusa túlnőtt rajta: nem vette észre. Biciklisávokkal és gendersemleges vécékkel próbálta őket megvenni – 2019 május.
  • Miután ez sikertelen volt, maga is csatlakozott a mozgalomhoz, hátha az csitítja a kedélyeket – 2019 augusztus.
  • Végül most nyáron tehetetlenül és ijedten nézte, ahogy
a békésen füvező hippik két év alatt elkötelezett osztályharcossá váltak, és próbált jó képet vágni ahhoz, hogy az ő kerítése előtt skandálják „fiataljai”, hogy „Halál rád Wheeler!

-2020 július.

Nem ismerős ez valahonnan?

Ez a plakát négy dolgot követel Wheelertől, köztük azt, hogy mondjon le. Az a Ted Wheeler, aki saját keblén melengette őket, aki nélkül az Antifasiszta Mozgalom nem tartana ma ott, ahol tart.

És ez egy nagyon erős üzenet a hazai baloldalnak is: hiába pátyolgatja Gyurcsány és a mérsékelt baloldali pártok (el sem hiszem, hogy ezt a jelzőt kell használnom a DK-ra) a Párbeszédet, a Momentumot és a hazai antifasisztákat,

ezek a srácok vért akarnak és barikádot, meg is mondták, itthon is.

És őket ugyanúgy ellenségüknek tekintik, mint a kormányt, a normalitást és a hagyományos társadalmat.

Ez történt Ted Wheelerrel is: két szék között a földön maradt: a republikánusok tábora sosem látott mértékűre nőtt Portlandben – korábban közel 9:1 arányban kaptak ki minden választáson, most viszont 20-25 százalék körül állhatnak – , a demokraták egy része pedig még tovább radikalizálódott.

Őket pedig már tulajdonképpen senki sem szeretné.

Ted Wheeler támogatottsága jelenleg 6 százalék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére