Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

678 ezer hajléktalan él Németországban

Békési Marcell

2019.11.13. 07:28

Számuk évről évre 30 ezerrel növekszik.

Németország az Európai Unió gazdaságának egyértelműen legjelentősebb szereplője, egyesek szerint egyenesen a motorja.

A hírek szerint azonban ennek a gazdasági erőnek nem mindenki örülhet felhőtlenül az országban, ugyanis évről évre nagyjából 30 ezer ember veszíti el otthonát.

A hajléktalanok létszáma 2017-ről 2018-ra körülbelül 4 százalékkal nőtt a BAGW, egy hajléktalanokat segítő szervezet szerint.

Míg 2017-ben 650 ezer ember nem rendelkezett Németországban saját lakcímmel, addig ez a szám 2018-ra 678 ezerre nőtt. Közülük 41 ezer ember él ténylegesen az utcán.

A német gazdaság a válság alatt kevésbé sérült, ám annak hatására hatalmasak lettek a vagyoni különbségek az országban. Ekkor kerültek nagyon sokan utcára.

Az elmúlt években viszont a német gazdaság folyamatosan növekedett – ha nem is gyorsan –, és a BAGW szerint ha még így is ennyien kerültek az utcára, akkor félő, hogy mi lesz, hogyha bejön az elemzők számítása a következő évekre, akik lassulást és gazdasági visszaesést jósolnak.

A német származású hajléktalanok főképp a korábbi kétkezi munkások közül kerültek ki, ám sokan közülük migrációs hátterűek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére