Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bajor miniszterelnök élesen bírálta Brüsszel oltási politikáját

888

2021.01.03. 21:00

Markus Söder szerint Németországban egy kiváló vakcinát gyártottak, ennek ellenére máshol mégis gyorsabban oltanak.

Söder a Bild am Sonntagnak adott interjújában élesen bírálta az Európai Bizottság koronavírus elleni oltóanyag-beszerzését.

A Bizottság valószínűleg túlságosan bürokratikusan tervezett: túl keveset rendelt a vakcinából és ezt is túl hosszú árvitákat követően. Hogy ez tekintettel a korszakos fenyegetettségre előrelátható volt, az meglátszik a világ más régióival való összehasonlításból

Nyilvánvalóan túl keveset rendeltek a vakcinából és nem a megfelelő gyártókra támaszkodtak – olvasható a Mandineren megjelent cikkben.

Nehéz lesz elmagyarázni, hogy miért állhatott elő az a helyzet, hogy bár Németországban egy nagyon jó vakcinát gyártottak, ennek ellenére máshol mégis gyorsabban oltanak

– utalt a miniszterelnök a Pfizer és a német BioNTech közösen fejlesztett oltóanyagára.

Söder azt is szorgalmazza, hogy gyorsítsák fel a jóváhagyási eljárásokat és a gyártási folyamatokat. Szerinte – adott esetben – az oltóanyagot más német cégek is gyárthatnák a megfelelő engedélyekkel.

A bajor miniszterelnök szerint a német emberek oltási hajlandóságának javítása érdekében a politikusokat és a közéleti személyeket mihamarabb be kellene oltani. A mostanában terjedő álhírek miatt pedig nagyon fontos, hogy az állami vezetők jó példával járjanak elől – mondta Markus Söder.

 

(Mandiner, Spiegel)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére