Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bajoroknak is bevált a határvédelem

Forisek Ádám

2019.01.22. 21:30

Hat hónapja döntöttek a határvédelem mellett a bajorok, hétfõn sajtótájékoztató keretében számoltak be a kezdeményezés eredményeirõl.

Bajorország tavaly nyáron döntött úgy, hogy határrendőrséget vet be. A bajor határvédelmi szerv a tartományi rendőrség szervezeti keretében működik, feladata a szövetségi rendőrség támogatása. Az 500 rendőrből álló szervezet egységei tevékenykednek a bajor-osztrák határ állandó ellenőrzés alá vont három átkelőjénél, és úgynevezett mélységi határellenőrzést is végeznek az államhatár 30 kilométeres körzetében.

A bajor kormány hétfőn sajtótájékoztatón számolt be annak a kezdeményezésnek az első hat hónapjáról, amely egyébként tavaly nyáron kis híján kettétörte Angela Merkel kormánykoalícióját.

2018-ban mintegy 14 millió eurót szántunk a bajor határrendőrség felállítására"

– közölte Joachim Herrmann bajor belügyminiszter, aki szerint a határrendőrség egyértelmű siker a tartomány számára, hiszen biztonságosabbá teszi nemcsak Bajorországot, de Németországot is. A belügyminiszter a határrendőrség igazgatójára hivatkozva azt mondta, eddig 37 embercsempészt és 696 illegális határátlépőt fogtak el.

Herrmann ígéretet tett arra, hogy a határvédelmi szervezet 2023-ra kétszeresére fog erősödni. A szervezet bár jelenleg is hordozható ujjlenyomat-olvasókkal, és hőkamerákkal ellátott drónokkal dolgozik, de 2023-ra ennél is fejlettebb felszereléssel lesz ellátva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére