Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BBC kiszámolta, hogy mennyivel több kisebbségi hátterû tanárt szeretne látni a brit oktatásban

Forisek Ádám

2017.07.14. 23:28

A közszolgálati csatorna szerint a brit oktatásnak mintegy 70 000 színes bõrû tanárt kellene alkalmaznia, hogy ezzel igazodjanak a tanulók sokszínûségéhez.
LONDON, 23:28

A közszolgálati csatorna szerint a brit oktatásnak mintegy 70 000 színes bőrű tanárt kellene alkalmaznia, hogy ezzel igazodjanak a tanulók sokszínűségéhez.

A BBC szerint ugyanis a brit oktatási hivatal (DfE) kimutatásai alapján az állami iskolákban tanítók mindössze 13 százaléka kisebbségi, míg a diákság soraiban ez az arány 27 százalék. A csatorna szerint tehát kétszer több kisebbségi hátterű tanár kellene a brit iskolákba.

Az egyik megszólaltatott kisebbségi tanár szerint

kiemelkedően fontos, hogy a közösségeink multikulturálisabbak legyenek, hogy iskoláink tükrözzék azokat a helyeket, ahol felnőnek a gyermekek. Úgy érzem, hogy a tanárok felvételénél még mindig van egy öntudatlan elfogultság a fehérek irányába.”

A fehérek elleni sivalkodásba bekapcsolódott a női igazgatókat tömörítő szervezet (NASUWT) is, akik szerint az etnikai kisebbséget „diszkrimináció és előítélet fogadja, amikor tanári állást keresnek.”

Többen akadtak azonban, akik a NASUWT feltételezését nevetségesnek találták

Például a UKIP szóvivője is, aki szerint a kezdeményezés nem több, mint „politikailag korrekt pótcselekvés”. Szó sincs szerinte semmiféle rasszizmusról a tanári szakmában, és nem a multikulturalizmus idejétmúlt dogmáját kell oktatni, hanem az integrációt segíteni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére