Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bevándorláspártiak tagadni próbálják, de a migránskártyák léteznek

Zelenka Dóra

2019.02.28. 10:00

Az unió úgy tesz, mintha nem is léteznének ilyen kártyák, a balliberális média pedig kézzel-lábbal tagadja, hogy az unión kívül más is állna a migránskártyák mögött.

Az elmúlt napokban több nyugati médium is azt állította, hazugság az, hogy Brüsszel több, Soros György támogatását élvező civil szervezet és a MasterCard közreműködésével az ENSZ égisze alatt pénzzel feltöltött, névtelen bankkártyák osztogatásával támogatja az Európába érkező migránsokat.

A balliberális sajtó ugyan elismeri a migránskártyák létezését, de szerintük azt kizárólag az Európai Bizottság és az UNHCR, az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztossága pénzeli.

Szerintük az amúgy névtelen kártyák tulajdonosai beazonosíthatóak, ellenőrizhetőek és teljesen összhangban vannak az uniós joggal.

Ezekhez képest viszont az Európai Parlamentben egy tavaly októberi interpellációra válaszul idén februárban Dimitrisz Avramopulosz, az unió migrá­ciós, belügyi és állampolgári biztosa azt mondta, hogy a görögországi „cash assistance” programban, az ENSZ és az EU mellett több "civil" szervezet is részt vesz – írja a Magyar Nemzet.

Avramopulosz azt elhallgatta, de az UNHCR honlapján elérhető beszámolóból kiderül, hogy a programban valójában részt vesz a MasterCard, valamint három további NGO is, amelyek közül az International Rescue Committee és a Mercy Corps Soros György bőkezű támogatását élvezi.

A milliárdos jelentős összegekkel járult hozzá a cég programjainak finanszírozásához. Mint ismert, a migrációs válság kezeléséről szóló egyik értekezésében ő javasolta azt, hogy

minden Európába érkező bevándorló kapjon kilencmillió forintnak megfelelő támogatást az itt tartózkodásuk első két évében.

A MasterCard ezek után kezdte meg a már említett Mercy Corpsszal közösen a Szerbiában tartózkodó illegális bevándorlók között az első migránskártyák kiosztását, ami a társaság beszámolója szerint 2016 elején, a tesztidőszakban 400 családot és magánszemélyt érintett. Mivel az akció sikeresnek bizonyult, úgy döntöttek, Görögországban is megkezdik a névtelen bankkártyák terjesztését.

Dimitrisz Avramopulosz uniós biztos korábban idézett tájékoztatása szerint az Európai Bizottság az unión kívül is fenntart az unió állampolgárainak adójából „cash assistance” programokat, amely Brüsszel és partnerei szerint azért fontos, mert a hagyományos segélyek – az élelmiszerek, a ruházati cikkek és a gyógyszer kiosztása – sértik a migránsok büszkeségét, amit úgy tudnak megőrizni, ha pénzt kapnak, és ők dönthetik el, mire költik.

Kocsis Máté szerint azzal, hogy az unió úgy csinál, mintha ezek a kártyák nem is léteznének egyértelművé teszik, hogy a brüsszeli bürokraták nem megfékezni, hanem megszervezni akarják a bevándorlást.

A migránsok pénzelésének gyakorlata van, a migránskártya működik, az unió mégis úgy tesz, mintha ez a dolog nem létezne"

– mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére