Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bevándorláspártiak támadásai ellenére tovább épül Trump fala

888.hu

2020.01.14. 16:45

Trump 7,2 milliárd dolláros Pentagon-forrást különít el határfalak építésére.

A Washington Post értesülése szerint a tervezett fal megépítéséhez a Kongresszus által elfogadott összeg ötszörösére van szükség. Az újság január 13-án számolt be arról, hogy az elnök sürgősségi hatásköreit felhasználva, már második éve csoportosít át a Pentagon katonai építkezéseire és az illegális narkotikumok használatának és terjesztésének megelőzésére elkülönített alapjából. A tervek szerint ez a forrás elegendő pénzt biztosítana, hogy 2022 tavaszára befejezzék a több mint 1400 kilométer hosszú új kerítést. Így a 2016. évi elnökségi kampány során prioritásnak kikiáltott határvédelemmel kapcsolatosan Trump kormányzása alatt elkülönített szövetségi források teljes összege már 18,4 milliárd dollárra rúgna.

Chad Wolf, a Belbiztonsági Hivatal (Department of Homeland Security) vezetője múlt héten arról tájékoztatta a riportereket egy arizonai konferencián, hogy 2020 végére körülbelül 640-720 kilométert fognak tudni megépíteni a falból.

Mindeközben migrációpárti csoportok jogi úton próbálnak fellépni Trump határpolitikája ellen. A határfalak finanszírozásával kapcsolatos peres eljárás miatt blokkolt összegből egy szövetségi fellebbviteli bíróságnak január 8-án 3,6 milliárd dollárt sikerült felszabadítania és az Igazságügyi Minisztérium dolgozik a bírói döntés ellen irányuló fellebbezésen, hogy a további kiadások akadályai is elháruljanak. A tisztviselők szerint a határfal segíti az ügynököket az illegális bevándorlás és a drogok terjesztésének csökkentésében – írta a Breitbart.

A lap értesülései szerint Trump Mexikóval és a közép-amerikai országokkal folytatott diplomáciai tárgyalásai során olyan jogi megállapodásokon dolgozik, amelyek megengedhetik a határvédelmi tiszteknek, hogy szinte minden bevándorlót visszajuttassanak Közép-Amerikába anélkül, hogy menedékjoggal kapcsolatos dokumentumokkal kelljen bajlódniuk, még akkor is, ha a bevándorlók Afrikából vagy Indiából érkeztek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére