Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A britek szerint orosz csapaterõsítés érkezett az észak-koreai határszakaszra

Vincze Viktor Attila

2017.04.20. 16:28

A brit sajtó fényképekre és videofelvételekre hivatkozva arról ír, hogy Oroszország szárazföldi csapaterõsítést küldött Oroszország Észak-Koreával határos katonai körzetébe. Moszkva ismételten közölte, hogy békés megoldásra szólítja fel a koreai válsághelyzet minden érintettjét.
LONDON/MOSZKVA, 16:28

Az orosz hadvezetés pedig azt közölte, hogy a katonai konfliktus kitörése által veszélyeztetett térséghez közeli orosz csapatmozgások csak a hadgyakorlatokkal vannak összefüggésben.

A brit sajtó fényképekre és videofelvételekre hivatkozva arról ír, hogy az orosz hadvezetés szárazföldi csapaterősítést küldött Oroszország Észak-Koreával határos katonai körzetébe.

Ezzel egy időben Moszkva a diplomáciai csatornákon ismételten azt közölte, hogy békés megoldásra szólítja fel a koreai válsághelyzet minden érintettjét.

Az orosz hadvezetés pedig azt közölte, hogy a katonai konfliktus kitörése által veszélyeztetett térséghez közeli orosz csapatmozgások csak a hadgyakorlatokkal vannak összefüggésben.

Az Express című brit lap összeállítása szerint az észak-koreai határ mellett megfigyelt orosz csapatmozgások azt jelezhetik, hogy Moszkva komolyan veszi és kockázatosnak tartja a Koreai-félszigeten az egyelőre nem szűnő politikai és katonai jellegű feszültséget.

A lap úgy véli, hogy a koreai válsághelyzet okozta feszültség továbbra is komoly még annak ellenére is, hogy a napokban kiderült: a Donald Trump által beharangozott haditengerészeti amerikai armada még a közelében sincs a Koreai-félszigetnek.

A brit sajtó a 11 mérföld hosszú, orosz és észak-koreai közös szárazföldi határszakasz közvetlen közelében zajló eseményeket figyelve Moszkvához tartozó katonai helikopterek és páncélozott harcjárművek manőverezéséről számolt be. Valamint arról is tájékoztatott, hogy – több videó által is bizonyítottan – a térségben három katonai felszerelést szállító vonatszerelvény is feltűnt az elmúlt napokban.

A brit média szerint Oroszország Primorski régiójában a Habarovszk felé tartó katonai vonatok megjelenése akár az arra való felkészülést is szolgálhatja, hogy az orosz hatóságok egy koreai háborús helyzet esetén képesek legyenek az esetlegesen szükségessé váló humanitárius segítség megadására.

A sajtó érdeklődésére válaszolva az orosz hadsereg szóvivője, Alexander Gordeyev határozottan cáfolta, hogy bármilyen köze is lenne a csapatok és felszerelések mozgásának a koreai válsághelyzethez.

Az orosz védelmi tárca tájékoztatása szerint a csapatmozgásokat egy, a Trans-Bajkál régióban nemrég véget ért hadgyakorlat tette szükségessé, illetve az, hogy most kezdődik egy jelentősebb, több fegyvernemet is érintő indiai-orosz közös hadgyakorlat.

Az Express szerint Vlagyivosztok haditengerészeti kikötője – ahol hatalmas katonai erőket állomásoztat Oroszország – kevesebb mint 100 mérföldnyi távolságra van Észak-Koreától, ami már önmagában is elegendő indok lehet a fokozott orosz katonai jelenlétre, mivel a koreai válsághelyzet további eszkalálódása még akár az atomfegyverek alkalmazásának veszélyét is felveti.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére