Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brüsszeli szocialisták máris szankciókat vezetnének be Ausztria ellen

888.hu

2017.12.19. 18:38

Még csak tegnap esküdött fel az új osztrák kormány, de az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetõje, Gianni Pitella máris szankciókkal fenyegette meg a néppárti-szabadságpárti (ÖVP-FPÖ) kormányt. Az ok: az új kancellár nem akar több migránst befogadni - mivel már így is befogadtak több százezret. Ez az eset is mutatja, hogy Brüsszelnek semmi nem elég.
BRÜSSZEL, BÉCS, 18:38

Még csak tegnap esküdött fel az új osztrák kormány, de az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője, Gianni Pittella máris szankciókkal fenyegette meg a néppárti-szabadságpárti (ÖVP-FPÖ) kormányt. Az ok: az új kancellár nem akar több migránst befogadni – mivel már így is befogadtak több százezret. Ez az eset is mutatja, hogy Brüsszelnek semmi nem elég.

Hétfőn Gianni Pitella az európai szocdemek vezetője már szankciókkal fenyegette meg az új kormányt. A politikus a hangulatkeltésben is élen járt: azt mondta, hogy nagyító alatt vizsgálják majd az új osztrák kormány működését, és bármikor, amikor veszélyben érzik az "európai értékeket", kötelezettségszegési eljárásokat fognak kezdeményezni Ausztria ellen – amelynek pénzbüntetés lehet a vége.

"Nagyon aggódunk amiatt, hogy szélsőjobboldali kormány jött létre Ausztriában" – írta Pitella egy tegnapi sajtóközleményben és a hivatásos rettegőkhöz méltó szavakkal hozzátette, nagy a kockázata annak, hogy Ausztriába visszatérjen az ország legsötétebb időszaka. Ezzel lényegében lenácizta az új osztrák miniszterelnököt a hivatalba lépésének első napján.

A szabadságpárt főtitkára, Harald Vilimsky az osztrák sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a támadások mögött a szocialista exkancellárt, Christian Kernt sejtik. Vélhetően ő hergelte fel brüsszeli elvtársait.

Nemcsak azt követeljük tőle, hogy hagyjon fel a nemzetközi hangulatkeltéssel, hanem azt is, hogy ítélje el, hogy Brüsszelben már szankciókat emlegetnek Ausztriával kapcsolatban"

– nyilatkozta Wilimsky az OE24 osztrák internetes hírportálnak.

A volt szocialista kancellár azóta kiadott közleménye szerint egyelőre nincs szükség szankciókra Ausztria ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére