Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A CNN már cenzúrázza Trumpot Clinton érdekében

Pörge Béla

2016.10.16. 20:58

A CNN már a függetlenség látszatára sem ad, teljes erõvel beszállt Hillary Clinton kampányába.
WASHINGTON, 20:58

A CNN már a függetlenség látszatára sem ad, teljes erővel beszállt Hillary Clinton kampányába.

Donald Trump, republikánus jelölt a Twitteren általában "Crooked Hillary" (azaz aljas Hillary) néven hivatkozik ellenfelére a kampány finisében. Ez nagyjából annyit jelent, hogy mutyis, vagy hamiskártyás Hillary.

A CNN pedig gyakran szokott idézgetni Trump tweetjeiből, persze általában rossz fényben tünteti fel őt. Ezúttal azonban átléptek egy határt, és cenzúrázták a posztot, kihagyva belőle a crooked jelzőt.

A CNN azért tüntette el a “crooked” jelzőt Clinton neve elől, mert ezzel is próbálja őrizni azt a marketingszabály-kampányt, hogy Hillary Clinton a komolyabb jelölt. Tehát egyértelműen a CNN segített Hillary Clinton kampányában és nem hajlandó Donald Trump üzeneteit teljes mértékben, cenzúrázatlanul továbbítani a nézői felé"

– mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1-nek.

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója elmondta:

nem egyenes a média részéről, ha bizonyos tartalmakat megmásít, illetve olyan idézeteket közvetít, amelyek nem úgy hangzottak el, vagy amelyeket nem úgy írták le, ahogyan ez a közvetítés során később nyilvánosságra kerül."

Törcsi szerint ez azonban belefér az amerikai kampányba, nem ez az első eset, szerinte korábbi hasonló példákat is lehet mondani az elnökválasztási kampányokkal kapcsolatban.

A CNN egyébként nem közszolgálati, de országos lefedettségű csatorna, ráadásul a legismertebb az államokon kívül.

E csatorna leginkább a liberálisokat, a demokrata elnökjelölteket támogatja, hiszen maga a szerkesztőség, illetve a műsoroknak a háttere is inkább a liberális világból érkezik"

– magyarázta Törcsi Péter.

Egyes felmérések szerint a CNN annyira elfogult a balliberális véleményformálók irányába, hogy a nézők többsége inkább más csatornákat választ, hiszen már ők is érzékelik azt, hogy a CNN egy adott világnézetet képvisel.

(Híradó)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére