Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebook tudatosan teszi függővé az embereket

888.hu

2021.11.09. 17:10

A kutatók ezt a platform „problémás használatának” nevezik.

 

Amint arról a Wall Street Journal beszámolt, a Facebook belső dokumentumai szerint a vállalat kutatói egy felmérés során megállapították: minden nyolcadik felhasználó

olyan kényszeres közösségimédia-használó, hogy az hatással van a munkájára, alvására, szülői tevékenységére és kapcsolataira.

A kutatók ezt a platform „problémás használatának” nevezték. A megkérdezett felhasználók megjegyezték, hogy ezt a gondot a Facebook esetében súlyosabbnak találták, mint bármely más közösségimédia-platformon, például a Twitteren, az Instagramon, a Redditen stb. A Facebooknak a felhasználók jóllétére és egészségére összpontosító csapata számos megoldást javasolt a problémára, többek között olyan nemzeti funkciók beépítését, amelyek ösztönzik a közösségimédia-használat szüneteltetését, valamint a platform értesítései számának csökkentését – írta a Breitbart.

E javítások közül néhányat meg is valósítottak, de a felhasználók jóllétéért felelős csapatot a Facebook 2019-ben bezárta.

A Facebook szóvivője elmondta, hogy a vállalat az elmúlt hónapokban új módszereket kezdett kidolgozni a platform problémás használatának ellensúlyozására, más jólléti kérdések mellett, amilyen például az egészséges testkép és a mentális egészség megőrzése.

Nekünk is van szerepünk, ezért olyan eszközöket és vezérlőket építettünk ki, amelyek segítenek az embereknek abban, hogy eldöntsék, mikor és hogyan használják szolgáltatásainkat”

– jelentette ki a szóvivő. „Ezen túlmenően egy külön csapat dolgozik a platformjainkon, hogy jobban megértsük ezeket a kérdéseket, és biztosítsuk, hogy az emberek úgy használják az alkalmazásainkat, hogy az számukra értelmes legyen.”

A Facebookról nem először derül ki, hogy tud platformjainak káros hatásáról (az Instagram által okozott személyiségzavarokról is folytak belső értekezések), mégsem akar nagyban változtatni az üzletpolitikáján.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére