Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia iskolák az összeomlás szélén, mindeközben az oktatási miniszter Ibizán nyaralt

888.hu

2022.01.20. 09:20

Egy oknyomozó portál hívta fel rá a figyelmet, hogy a francia oktatási miniszter a nyaralók körében rendkívül népszerű üdülőhelyről, videókonferencia keretében jelentette be az iskolákat érintő egészségügyi protokollra vonatkozó változtatásokat. 

 

Nagy port kavart Jean-Michel Blanquer francia oktatási miniszter minap tett bejelentése, mely szerint a szülők és a túlterhelt gyógyszertárak tehermentesítése céljából új egészségügyi protokollt vezettek be az oktatási intézményekben. A rendelkezés értelmében ezentúl nem kell azonnal hazaküldeni a diákokat, ha az osztályban valakinek pozitív lesz a koronavírus tesztje, a tanulók a nap végéig az iskolában maradhatnak – írta meg a V4NA.

A francia vezetés döntése rendkívüli módon felháborította a pedagógusokat, akik országos méretű munkabeszüntetést tartottak január 13-án a legnagyobb pedagógus szakszervezet, az SNUipp-FSU szervezésében.

Országszerte a tanárok 75 százaléka nem dolgozott, volt olyan település, ahol egy iskola sem nyitott ki.

A szakszervezet véleménye szerint a protokoll nemcsak hogy nem védi a diákokat, az iskolai alkalmazottakat és családtagjaikat, hanem teljesen megzavarja az iskolák működését is.

A feszültséget tovább fokozza a Médiapart oknyomozó portálban megjelent információ, mely szerint az oktatási miniszter, Jean -Michel Blanquer az iskolákat érintő változásokat úgy jelentette be, hogy közben Ibizán nyaralt. A Le Figaro értesülései szerint még néhány kormánypárti politikust is felháborított, hogy míg az iskolák az összeomlás határán állnak az egyre gyorsabban terjedő koronavírus miatt, addig a miniszter vakációzik. A lap úgy tudja, hogy a miniszter csak a téli szünet utolsó napján tért haza a spanyol szigetről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére