Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia klímaaktivisták cementtel kitöltött golflyukakkal harcolnak az aszály ellen

888.hu

2022.08.15. 10:40

A cement egyébként súlyosan károsítja a környezetet.

 

Franciaország tombol – immáron – a negyedik hőhullám, eközben a hatóságok azt állítják, hogy ez a modernkor történelmének egyik legsúlyosabb aszálya – írta meg az Associated Press a múlt héten.

A hatóságok megkezdték a vízkorlátozás elrendelését, és a gazdák máris a szója, a napraforgó és a kukorica termelésének visszaeséséről számoltak be – tette hozzá az AP.

Sajnos a hőhullám erdőtüzeket is okoz, amelyekkel nehéz megbirkózni. Az észak-spanyolországi és franciaországi erdőtüzek például több ezer lakos evakuálását okozták. Többen meghaltak a tűzvészben, mire a klímaváltozással foglalkozó aktivisták „A klímaváltozás öl” feliratú üzeneteket kezdjenek el közzétenni.

 

Az Extinction Rebellionhoz kapcsolódó aktivisták nem korlátozódtak plakátokra és szlogenekre. Múlt héten azzal próbálták felhívni a figyelmet a klímaváltozásra, hogy a golfpályákon cementtel töltötték fel a golfpályák lyukait, azzal a céllal, hogy az üzemeltető bezárja a terepet.

 

 

Az aktivisták hangsúlyozták: a golf a „legelőkelőbbek szabadidős tevékenysége”.

A fent említett precedensre azután került sor, hogy a tisztviselők mentesítették a golfpályákat a vízkorlátozás alól és ez feldühítette az aktivistákat.

Gerard Rougier, a Francia Golf Szövetség képviselője azonban kiállt a tisztviselők döntése mellett, mondván:

 

Egy golfpálya fű nélkül olyan, mint egy jégpálya jég nélkül.”

– írja a Reuters.

 

Az Extinction Rebellion táblákkal reagált a mentességekre, amelyeken ez állt: „az ő lyuka 277 000 liter vizet iszik. Te iszol ennyit? #Stop Golf” – tette hozzá a Reuters.

Petíciót is indítottak a mentesség visszavonása érdekében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére