Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia versenyhatóság 500 millió euróra büntette a Google-t

888.hu

2021.07.13. 11:10

A francia versenyhatóság 500 millió euróra (177,7 milliárd forint) büntette az amerikai Google-t, mert az nem tett eleget a versenyhivatal korábbi határozatának, amely szerint kárpótolnia kell azokat a hírszolgáltatókat, amelyeknek az anyagait újra publikálta.

 

A hivatal megállapította, hogy a Google nem folytatott jóhiszemű tárgyalásokat a sértett kiadókkal, amelyek számára két hónapon belül elő kell terjesztenie kárpótlási ajánlatát.

Amennyiben a Google nem tartja be a két hónapos határidőt, a büntetés összege naponta 900 ezer euróval emelkedik.

A Google szóvivője útján „súlyos csalódottságát” fejezte ki a büntetés miatt, és hangoztatta, hogy az eljárás során jóhiszeműen járt el.

A cég szerint a büntetés mértéke nem veszi figyelembe a megegyezés érdekében tett erőfeszítéseit és azt „a realitást sem, ahogyan a hírek működnek a Google platformjain”.

A francia versenyhivatal

egy hónappal ezelőtt már egy más ügyben 220 millió eurós bírságot szabott ki a Google vállalatra az online reklámpiacon folytatott gyakorlata miatt,

és reformokra szólította fel az óriáscéget.

A Google akkor jelezte: megállapodott a versenyhivatallal többféle megoldásról, amelyek hozzájárulhatnak online reklámpiaci működésének javításához.

A francia versenyhivatal három sajtócsoport, a francia Le Figaro, a belga Rossel és a globális médiaóriás News Corp megkeresésére foglalkozott az üggyel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére