Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciák nem akarják Macron feleségét first ladynek

Tóth Dalma

2017.08.07. 08:28

Már közel 200 ezer ember írta alá azt a petíciót, amiben azt követelik, hogy Emmanuel Macron francia elnök felesége hivatalosan ne kapja meg az ország first ladyje pozíciót, hiszen akkor még több közpénzt kellene áldozni Brigitte-re.
PÁRIZS, 8:28

Már közel 200 ezer ember írta alá azt a petíciót, amiben azt követelik, hogy Emmanuel Macron francia elnök felesége hivatalosan ne kapja meg az ország frist ladyje pozíciót, hiszen akkor még több közpénzt kellene áldozni Brigitte-re.

A petíciót két hete indították útnak, és már több mint 180 ezer ember írta alá, a cél pedig a 200 ezer aláírás.

Macron már a kampányban azt ígérte, hogy megválasztása esetén tisztázni fogja a first lady státuszát és hivatalosan is létre fogja hozni a pozíciót felesége számára. Akkor még azzal védekezett a kritikusok ellen, hogy ehhez nem használna fel közpénzt – írja a DW.

Brigitte Macronnak jelenleg 2-3 segítője van, 2 titkára és 2 biztonsági őr vigyáz rá. Ez bőven elég – olvasható a petícióban. Hozzáteszik, hogy nem Brigitte-t akarják támadni vagy képességeit megkérdőjelezni a pozíciót illetően.

Mindenféle Brigitte ellen irányuló szexista támadást elutasítunk és nem kérdőjelezzük meg a képességeit. Viszont határozottan elutasítjuk azt a kezdeményezést, ami egy különleges státuszt teremtene Macron elnök felesége számára"

– olvasható a petícióban.

Macron népszerűsége nagyon megcsappant az elmúlt három hónapban, mióta megválasztották. A francia közvélemény-kutató intézet, az Ifop szerint Jacques Chiracon kívül senkinek sem esett még akkorát a népszerűsége a választásokat követő időszakban, mint Macronnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére