Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciák vezetõje mindenképpen nõ lesz: Le Pen vagy Merkel

Sümeghi Lóránt

2017.05.04. 12:28

A bevándorlásellenes Marine Le Pen nem fogta magát vissza a tegnap esti, francia elnökjelölti tévévitában.
PÁRIZS, 12:28

A bevándorlásellenes Marine Le Pen nem fogta magát vissza a tegnap esti, francia elnökjelölti tévévitában.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, éles, személyeskedő támadások jellemezték a francia elnökjelöltek első, szerda este tartott televíziós vitáját: a szuverenista Marine Le Pen a féktelen globalizáció jelöltjének nevezte centristának mondott riválisát, míg Emmanuel Macron azzal vádolta a radikális Nemzeti Front jelöltjét, hogy a kudarc szellemiségét képviseli és hazugságokat terjeszt.  

A verbális hadakozás azonban szemmel láthatóan jobban ment Marine Le Pennek, aki gyakran utalt arra, hogy az egykori bankár, Macron lényegében Angela Merkel meghosszabbított kezeként irányítaná Franciaországot, kiszolgáltatva azt a globalizmusnak, a bevándorlásnak és a nagytőkések akaratának. A vita hevében a bevándorlásellenes jelölt nagyot alkotott, nem fogta magát vissza és kijelentette:

az ország vezetője így is, úgy is nő lesz. Vagy én, vagy Merkel asszony lesz az, ez az igazság."

Marine Le Pen szavazóinak amúgy 85 százaléka a saját jelöltjét, 12 százaléka pedig Macront ítélte meggyőzőbbnek a vitában, míg a centrista jelölt szavazótáborának csak 3 százaléka vélte úgy a felmérés szerint, hogy a rivális nyerte meg a tévévitát. Ami még érdekes, hogy a múlt vasárnapi első fordulóban harmadik helyen végzett Francois Fillon konzervatív jelölt táborának 58 százaléka Macront, 30 százaléka pedig Le Pent találta meggyőzőbbnek. A negyedik helyre szorult radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon választóinak kétharmada szerint Macron, egyharmada szerint Le Pen győzött.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére