Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A görög hatóságok befagyasztották a korrupcióval vádolt EP-alelnök vagyonát

888.hu / MTI

2022.12.12. 12:40

A görög hatóságok hétfőn befagyasztották az Európai Parlament korrupcióval vádolt alelnöke, Eva Kaili vagyonát.

 

A görög Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) egykori képviselőjét azzal vádolják, hogy érintett egy Katarhoz kapcsolódó megvesztegetési botrányban.
Az intézkedés Eva Kaili rokonaira is vonatkozik, és bankszámlákra, megtakarításokra, vállalatokra, illetve más pénzügyi vagyoneszközökre terjed ki – tájékoztatott a pénzmosásellenes görög hatóságot vezető Haralambosz Vurliotisz.

A hatóságok célkeresztjébe került egy ingatlanvállalat is, amelyet a 44 éves képviselő szintén őrizetbe vett olasz élettársával, Francesco Giorgival együtt alapított a közelmúltban.

A belga hatóságok vasárnap közölték, hogy pénzmosás, korrupció és bűnszövetkezetben való részvétel vádjával vizsgálati fogságba helyezték Eva Kailit és három további gyanúsítottat, köztük Giorgit is.

A belga ügyészség szerint Katar komoly összegekkel és értékes ajándékokkal próbálta lefizetni az uniós parlament több magas rangú tagját, hogy számára kedvező döntések szülessenek az uniós törvényhozásban.

Kailira nem vonatkozik a parlamenti mentelmi jog, miután a törvény szerint nem lehet hivatkozni a mentességre olyan esetben, amikor az Európai Parlament valamely tagját tetten érték bűncselekmény elkövetése közben – árulta el egy igazságügyi forrás, aláhúzva, hogy a görög képviselő lakásán bankjegyekkel teli táskákat találtak.

Kaili 2014 óta EP-képviselő, és idén január óta az uniós parlament alelnöke. Az ügy nagy felzúdulást keltett szerte Európában, különösen hazájában.
Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti Kailit alelnöki tisztségéből. Felmentéséről a héten szavaz az EP.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére