Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A határellenőrzés megszüntetését sürgetik parlamenti képviselők

MTI, 888

2020.05.09. 17:02

A francia és német képviselők szerint a határellenőrzés megnehezíti az emberek mindennapi életét.

Német és francia parlamenti képviselők szombaton közös nyilatkozatban sürgették a közös határ korlátozások nélküli azonnali megnyitását.

A határellenőrzést mindkét oldalon március közepén vezették be a koronavírus-járvány miatt, majd meghosszabbították, hogy a fertőzés németországi terjedését lassítsák. Németországban a német állampolgárok, illetve az ott tartós letelepedési engedéllyel rendelkező külföldiek kivételével jelenleg is csak alapos indokkal lehet beutazni. Franciaországban hétfőn enyhítettek a korlátozásokon, azóta ott egy nagyobb sugarú területen szabadon mozoghatnak a két ország állampolgárai.

Tekintettel arra, hogy a koronavírus-fertőzöttek száma a határ mindkét oldalán csökkent, a korlátozásokat már nem indokolja az egészség védelme – írták az 50-50 képviselőt tömörítő francia-német parlamenti gyűlés elnökségének tagjai.

A francia-német határon érvényes korlátozások egy több évtizedes határon átnyúló együttműködés mesterséges elvágását jelentik

- fogalmaztak a képviselők.

Ezek az intézkedések hatalmas problémákat okoznak, és elfogadhatatlanul megnehezítik a polgárok mindennapjait – írták.

Ezért szerintük a határátlépéseket mielőtt engedélyezni kell, és a jelenleg érvényben lévő korlátozások május 15-i lejárta után semmilyen korlátozást sem szabad bevezetni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére