Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jóléti állam átka: iszlamista csoportokhoz vándorolnak a svéd segélyek

Forisek Ádám

2019.11.13. 14:30

A svéd nemzetbiztonsági szolgálat, a Säpo fedezte fel, hogy az állam az adófizetők pénzét segélyek formájában kvázi iszlamista szélsőséges csoportok zsebébe utalja.

A Säpo jelentése szerint számos szervezet és csoport van Svédországban, amely a működéséhez gyakorlatilag állami segélyeket használ fel. A rendőrség szerint ez megkönnyítheti a radikalizmus terjesztését szerte az országban.

A jelentés szerint ugyan szélsőbaloldali és szélsőjobboldali csoportok egyaránt kihasználták ezt a kiskaput, ám a legnagyobb problémát egyértelműen az iszlamista szélsőségesek jelentik.

Az iszlamista csoportok tagjai az államilag finanszírozott iskolákat, kulturális szervezeteket és alapítványokat így arra használják fel, hogy ideológiájukat terjesszék. Aggodalomra ad okot az a tény is, hogy pontosan nem tudni, mekkora pénzhez jutnak így hozzá az iszlamisták, a svéd segélyezési rendszer ugyanis teljesen átláthatatlan. Egyedül becslések alapján lehet dolgozni, melyek szerint több millió svéd koronáról van szó.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére