Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A korábbi Jugoszlávia aknamezõin csempészik a migránsokat

Tóth Dalma

2018.05.25. 17:40

Megint egyre népszerûbb a balkáni útvonal.
SZARAJEVÓ, 17:40

Megint egyre népszerűbb a balkáni útvonal.

Március óta egyre több migráns érkezett Szarajevóba, a főváros közelében kialakított állomás pedig csak 150 ember befogadására alkalmas, ezért sokan a szabad ég alatt vertek tábort. Múlt héten felszámolták a spontán kialakult migránstábort, az embereket pedig elszállították.

A boszniai belügyminisztérium tájékoztatása szerint idén körülbelül négyezer migráns érkezett a nyugat-balkáni országba, háromszor annyi, mint tavaly egész évben. Egyharmaduknak még nem sikerült továbbhaladnia Nyugat-Európa felé.

A migránsokat 200 euróért szállítják Görögországból Albániába, 100 euróért már Montenegróba is eljuthatnak, 50-ért pedig Boszniába szállítják őket. Az illegális bevándorlókat a korábbi Jugoszlávia aknamezőin csempészik át. A hatóságok szerint eddig már 50 ezer migráns indult útnak az új útvonalon.

Az esetek többségében Afganisztánból, Pakisztánból, Koszovóból, Törökországból, Szíriából, Líbiából, Marokkóból és Iránból érkeznek a migránsok – közölte Sanela Dujkovic, a boszniai határrendőrség szóvivője.

Eközben Görögországba, Spanyolországba és Olaszországba is egyre több migráns érkezik a Földközi-tengeren keresztül. Január óta 23 714 illegális határátlépő jött ezen az útvonalon Európába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére