Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyelek durván nekimentek az EU-nak

Bokor Gábor

2017.02.28. 15:58

Marek Kuchinski lengyel házelnök a visegrádi országok parlamenti külügyi bizottságainak elnökeinek találkozója után elmondta, hogy Lengyelország elutasítja a kétsebességes Európát, valamint az Európai Unió elzárkózását a többi európai államtól.
VARSÓ, 15:58

Marek Kuchinski lengyel házelnök a visegrádi országok parlamenti külügyi bizottságainak elnökeinek találkozója után azt írta, hogy Lengyelország elutasítja a kétsebességes Európát, valamint az Európai Unió elzárkózását a többi európai államtól.

Lengyelország elutasít minden, az Európai Unió különféle sebességek szerinti megosztására irányuló projektet, valamint a közösség elzárkózását a többi európai államtól" 

– írta Twitter-oldalán Kuchinski a tárgyalások alatt posztolt bejegyzésében.

A házelnök reméli, hogy esély nyílik arra, hogy az európai integrációt olyan elvek alapján építik újjá, mint a nemzetek szabadsága, az államok egyenlősége és a kontinens egysége.

Jelenleg szemtanúi vagyunk annak, hogy az EU tanácstalan a migrációval szemben, megengedi az alapszerződések előírásainak eltorzítását, a politikai egyenlőtlenséget"

– írta.

Az MTI szerint a házelnök megjegyezte azt is, hogy a visegrádi országoknak jelentős szerep jut az EU megújításának folyamatában, valamint a közösségen belüli együttműködés erősítésében.

Jelenleg Lengyelország tölti be a V4-ek soros elnöki tisztjét. A mostani összejövetelen Magyarországot Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke képviseli. A lengyel fővárosban csütörtökön tárgyalnak a V4 kormányfői is, akik az EU közeledő csúcsértekezletei előtt próbálnak közös álláspontokat kidolgozni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére