Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„A liberalizmus olyan nem liberális hagyományokra épül, mint a család, a vallás és a nemzet”

888.hu

2021.07.05. 16:40

Patrick Denee, a Notre Dame Egyetem professzora a Mathias Corvinus Collegium vendégeként érkezett hazánkba. A Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy a konzervatívoknak bátorságra, bölcsességre és körültekintésre van szükségük, akiknek a közjó szolgálatát kell zászlajukra tűzniük.

 

Patrick Deneen elmondta, hogy a liberalizmus szerint azért fenntarthatatlan, mert

átvágja a saját gyökereit, amelyek a fennmaradásához kellenek.”

Ugyanis szerinte a liberalizmus olyan nem liberális hagyományokra épül, mint a család, az erős közösségek, a vallás és a nemzet.

Úgy látja, hogy a liberalizmus fenntarthatatlanságának kibontakozását figyelhettük meg a tavalyi amerikai forrongáskor is, valamint megemlítette Donald Trump megválasztását, a brexitet és a populista pártok megerősödését is. Kiemelte, hogy ennek lehetünk tanúi az EU Magyarország és Lengyelország elleni reakciója esetén is.

Megosztottság alakult ki, amelyben a liberális elit, ami a nyugati társadalmak vezető intézményeit irányítja, ellenséges elemként kezeli azokat, akik ragaszkodnak a hagyományokhoz”

– mondta Patrick Deneen.

Úgy véli, hogy nem jó állapotban van az amerikai demokrácia a két tábor megosztottsága miatt sem.

Ma valódi ellenségeskedés van a hazámban, és sajnos nem látom a szándékot ennek a megváltoztatására.”

Hozzátette, hogy ugyan Joe Biden az ország egyesítéséről beszél, de a kormányzásában ennek nyoma nincs.

Deneen szerint a az 50-es években volt utoljára olyan a társadalmi gondolkodása az amerikaiaknak, mint most Magyarországon.

Akkor az emberek döntő többsége még pozitívumként tekintett a nemzetre, a hagyományos családra vagy a vallásra. Erre a korszakra mint ideális időre gondolunk vissza a mai napig.”

Példaként felelevenítette, hogy akkor a munkásosztály megerősödött, szinte teljes volt a foglalkoztatottság, és kialakult egy olyan szociális védőháló, amire korábban nem volt példa.

Ha a mai Magyarországra tekintünk, felismerhetjük, hogy az említett dolgok a feltételei annak, hogy ismét nemzeti egyetértés legyen a hazánkban.”

 

Patrick Deneen reális veszélynek látja a gyerekek érzékenyítését, ugyanis Amerikában már hozzákapcsolódott a szexuális forradalom a faji kérdésekhez. A professzor úgy véli, hogy

van különbség aközött, hogy senkit ne ítéljünk meg a bőrszíne alapján és aközött, hogy a szexualitás és minden, ami abból ered, egy bizonyos ideológia alapján kell legyen megítélve.”

Az emberek pedig elkezdtek úgy tekinteni az LMBTQ-jelenségre, mint a faji kérdésre. Komoly gondnak tartja, hogy ez a kérdés nemzetközi politikai ideológiává vált, mely végigsöpört a világon.

Arról, hogy mi a véleménye a Nyugaton megfigyelhető cancel culture jelenségről, a kritikai fajelmélet térnyeréséről, és a nyugati konzervatívok fokozatos önfeladásáról, ITT lehet megtekinteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére