Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Máltán partra szállt migránsok kétharmada koronavírusos

888.hu – V4NA

2020.07.29. 16:30

A máltai egészségügyi minisztérium közlése szerint a hét elején érkezett 94 migránsból 65-nek lett pozitív a koronavírustesztje – számolt be a V4NA hírügynökség.

A tengeri migránsok Eritreából, Szudánból és Marokkóból származnak. A Covid-fertőzötteket a Hal Far Elsődleges Befogadóközpontban helyezték el, amelyet a járvány csúcspontján alakítottak át 150 ember befogadására alkalmas intézménnyé, számolt be a Times of Malta online kiadása – írták.

Azonban nemcsak Máltán ennyire kritikus a migránshelyzet, hanem Olaszországban is.

Vasárnap 184 tunéziai migráns szökött meg Caltanissetta menekülttáborából, ahol a kéthetes kötelező karantént töltötték. A szicíliai város polgármestere, Roberto Gambino hétfőn

felszólította az olasz kormányt, állítsa meg a várost elárasztó migránsfolyamot.

A Corriere della Sera című olasz napilap olasz titkosszolgálati források alapján 10 ezerre teszi az azonnali indulásra készen állók számát Tunéziában – számolt be a hírügynökség.

Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter kedden felmérte a menekülttáborokban a helyzetet és azt mondta, hogy főleg a tunéziaiakkal van probléma, akik mindent megtesznek, hogy megszökjenek a karanténból.

A belügyminiszter bejelentette, hogy 1000 fős karanténhajót állítanak fel Szicília partjainál az illegális bevándorlók számára. Ígéretet tett Lampedusa és a szicíliai Porto Empedocle kiürítésére a migránsok máshova történő átszállításával – írja a V4NA.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére