Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A mexikói katolikus egyház hazaárulózza honfitársait Trump fala miatt

Nagy Gábor

2017.03.29. 12:28

Azokat a mexikóiakat, akik segítenek az amerikai elnök által javasolt, amerikai-mexikói határra felhúzott kerítés építésében, "hazaárulóknak" titulálja a mexikói érsekség.
MEXIKÓVÁROS, 12:28

Azokat a mexikóiakat, akik segítenek az amerikai elnök által javasolt, amerikai-mexikói határra felhúzott kerítés építésében, "hazaárulóknak" titulálja a mexikói érsekség.

Donald Trump amerikai elnök már a 2016-os elnökválasztási kampányban is megemlítette, hogy az egyre növekvő mértékű, Egyesült Államokba történő illegális bevándorlás miatt falat tervez építeni az amerikai-mexikói határra. Trump a falépítés költségeinek jelentős részét a mexikói kormányra hárítaná, de Enrique Pena Nieto mexikói elnök visszautasította mindezt.

A CNBC riportja azonban érdekes hírekről számolt be a fal kapcsán, ugyanis több mint 500 mexikói vállalat jelezte: szívesen részt vennének a fal építésében.

Ám a legfrissebb hír kapcsán a mexikói katolikus egyház is reagált.

Az érsekség hetente megjelenő, Desde la fe című hetilapjában úgy reagált:

„Azok a mexikóiak, akik hajlandóak dolgozni a határra tervezett falon, megsemmisítik a két ország közötti gyümölcsöző kapcsolatot. [...] Ezeknek a hazaáruló mexikóiaknak a cél szentesíti az eszközt; [...] sértik az emberi méltóságot – mivel a fal a megfélemlítésnek, az idegengyűlöletnek és a síri csendnek állít emléket."

Az érsekség szóvivője a cikk kapcsán elmondta, hogy az egyértelműen tükrözi álláspontjukat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére