Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok körében nagyon népszerûek az osztrák kommunisták

Pörge Béla

2017.10.11. 17:58

Az állampolgársággal nem rendelkezõ Ausztriában élõk számára egy szimbolikus szavazást rendeztek. A migránsok 81 százaléka baloldali pártra szavazna.
BÉCS, 17:58

Az állampolgársággal nem rendelkező Ausztriában élők számára egy szimbolikus szavazást rendeztek. A migránsok 81 százaléka baloldali pártra szavazna.

A szavazás végeredménye nem túl meglepő módon hatalmas baloldali fölényt hozott. Az osztrák bevándorlók 37 százaléka a szociáldemokratákat (SPÖ) választaná, amennyiben lenne választójoguk, további 32 százalék pedig a Zöldekre (Grünen) voksolna.

A kommunista KPÖ Plus nevű formáció támogatottsága is 12 százalék az állampolgársággal nem rendelkező bevándorlók körében — írja az OE24.

Ezek után nem meglepő, hogy a jobboldali pártok népszerűsége csak a töredéke annak, mint a választásra jogosult osztrák állampolgárok között.

Az ÖVP négy százalékot kapna, míg az FPÖ kettőt. Peter Pilz listája szintén négy százalékot érne el, ezzel egyébként szinte ugyanolyan a támogatottsága a bevándorlók és az osztrákok körében A liberális NEOS-t a migránsok három százaléka választaná.

Ausztriában október 15-én, vasárnap tartják az előrehozott parlamenti választásokat. A szavazás legnagyobb esélyese a Sebastian Kurz által vezetett ÖVP.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére