Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok verekszenek, de Merkelt azért dicsérik

Horváth József György

2015.10.25. 15:59

Tömegverekedés volt egy szászországi menekülttáborban, de Joschka Fischer azért dicséri Merkel politikáját.
SZÁSZORSZÁG, 15:50

Vasárnapra virradóra nagyjából 100 menedékkérő esett egymásnak a szászországi Niederauban. A rendőrség szerint a tömegverekedésben 40 afgán és 50-60 más nemzetiségű migráns esett egymásnak, többen fémrudakkal támadtak egymásra. A tömegverekedésben három ember megsebesült. A helyszínre vezényelt 30 rendőr csak hosszú küzdelem árán tudott nyugalmat teremteni. A konfliktust kiprovokáló afgán férfit kiemelték a tömegből és őrizetbe vették.

Az eset hátterében minden bizonnyal vallási konfliktus áll. A konfliktus az imádkozásra kijelölt idő körüli nézeteltérésekből alakulhatott ki és torkollt tömegverekedésbe.

 

Egy másik Angela Merkel

A német ellenzéki Zöld párt politikusa, Joschka Fischer szerint Angela Merkel tiszteletet és támogatást érdemel a migrációs válságban való helytállása miatt. A volt német külügyminiszter úgy nyilatkozott:

nem hittem volna, hogy valaha is nyilvánosan meg kell védenem Angela Merkelt, de meg kell tennem. Egészen két hónappal ezelőttig nem gondoltam volna, hogy Angela Merkel feladja óvatos, körültekintő hozzáállását. Ma egy másik Angela Merkel áll előttünk, aki azonban nem veszítette el régi képességeit. A kancellár tiszteletet és támogatást érdemel, pártpolitikai oldaltól függetlenül."

Fischer szerint Merkel szeptember 5-én hozott, kart kitáró döntésével nem követett el hibát. A volt külügyminiszter szerint nem invázió, hanem "bibliai jellegű exodus"-hoz hasonlítható a menekültáradat.

Ez a folyamat nem országok vagy térségek megszállása, hanem tömeges menekülés olyan államokból és régiókból, amelyekben elviselhetetlenné vált az élet."

Újságírók kérdésére válaszolva, Joschka Fischer a válságot az uniós külső határok közös védelmével és a menekültek tagállamok közötti, kötelező elosztásával oldaná meg.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére