Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsoknak elege van Svájcból

Tóth Dalma

2016.08.23. 16:28

Egy Svájcban található, a comoi tó közelében levõ parkban lakó migránsok panaszlevelet írtak a helyi prefektusnak, ugyanis elegük van Svájcból, de a határok lezárása miatt nem tudnak továbbállni.
COMO, 16:28

Egy Svájcban található, a comoi tó közelében levő parkban lakó migránsok panaszlevelet írtak a helyi prefektusnak, ugyanis elegük van Svájcból, de a határok lezárása miatt nem tudnak továbbállni.

A levelet Como prefektusának, Bruno Cordanak címezték. A migránsok azonban nem várt akadályba ütköztek: nem volt tolmács, aki lefordította volna írásukat, ezért arra panaszkodtak, hogy senki sem akarja meghallgatni őket.

A svájci rendőrség őrizetbe vett minket, le kellett vetkőznünk, a gyerekeknek és az idősebbeknek is. Egy idős nőnek a férfiak előtt kellett levetkőznie, amikor ezt a vallásunk tiltja. Sírva rohant ki a szobából."

– panaszkodott az egyik migráns a levélben.

Egy nő már elhagyta a gyerekét egy másik pedig epilepsziás rohamot kapott, a betegek száma napról napra növekszik [...] Nem vagyunk mi mérgesek, csak egyszerű menekültek vagyunk."

– olvasható a levélben.

A legnagyobb gondjuk az, hogy lezárták a határokat. Ennek ellenére azt mondják, hogy nem akarnak egy másik helyre menni, mert ha elmennek, akkor a helyiek elfelejtik őket és a problémáikat, amit nem akarnak.

Jogunk van hozzá, hogy szabadon mozogjunk. Ezt a jogunkat sérti most meg Svájc."

– mondta az egyik migráns.

Az illegális bevándorlók arra kérik a prefektust, hogy olyan új szabályokat vezessen be, amik mindenki számára megoldásként szolgálnak, ha pedig ez nem lehetséges, akkor speciális okokra hivatkozva engedje tovább őket. A migránsok azt mondják, nem bírják elviselni a kialakult helyzetet.

(Blick)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére