Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A muszlim imavezetõk 90 százaléka külföldrõl érkezik Németországba

Bertha László

2019.03.26. 18:15

Az imámok közel 90 százaléka külföldrõl, elsõsorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

A török állam által irányított Ditib vallási intézmény mintegy 1000 mecsetet működtet Németországban, súlyát pedig jól mutatja, hogy az országban hivatalosan számontartott 2500 imám közel felét ők biztosítják. A sorban az iszlám radikalizmusáról ismert kölni központú, Milli Görüs következik, amely 323 mecsetet tart fent.

Utóbbihoz hasonló mértékű befolyással bír az Iszlám Kulturális Központok Szövetsége, mely körülbelül 300 mecsettel rendelkezik, míg a sort a bosnyákok iszlám közössége zárja több mint 70 imaházzal.

A Rheinische Post által idézett tanulmány szerint az említett mecsetekbe az imámok közel 90 százaléka külföldről érkezik Németországba, mely súlyos problémának számít, hiszen ezek az imámok semmifajta lojalitással nem rendelkeznek a német állam irányába, mely a hívek politikai befolyásolásához és radikalizálódásához vezethet.

A mecsetek külföldről történő finanszírozása ugyancsak aggodalomra ad okot, hiszen átláthatatlan viszonyokat teremt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére