Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A muszlimokat kedvelik a legkevésbé az amerikaiak

Bokor Gábor

2016.09.16. 20:58

A legfrissebb kutatási mérésekbõl kiderül, hogy a legkevésbé a muszlimokat szeretik az Egyesült Államokban. Nem meglepõ, hogy idén volt a legtöbb mecsetek elleni támadás az országban.
WASHINGTON, 20:58

A legfrissebb kutatási mérésekből kiderül, hogy a legkevésbé a muszlimokat szeretik az Egyesült Államokban. Nem meglepő, hogy idén volt a legtöbb mecsetek elleni támadás az országban.

A University of Minnesota szociológus-professzorai arra keresték a választ, melyik népcsoportokat utasítják el leginkább az Egyesült Államokban. A tanulmány szerint leginkább a muszlim kisebbség tagjai vannak elnyomva. A muszlimokkal szembeni ellenszenv az elmúlt években egyre csak erősödött, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy míg 2006-ban az emberek 26 százaléka nem szívlelte őket, addig ez az arány idén 45,5 százalékra emelkedett.

Jelenleg az emberek közel fele nem akarná, hogy a gyereke egy muszlimot vegyen el élete párjául, míg ez az arány, ugyanebben a kérdésben 33,5 százalék volt tíz évvel ezelőtt. 

A kutatók szerint mindez azzal magyarázható, hogy a migrációs válság miatt az emberek egyre kevésbé érzik magukat biztonságban, továbbá durván megnőtt a muszlimok által elkövetett terrorcselekmények száma az utóbbi években. 

A kutatók összesen 2521 embert kérdeztek meg 2014 februárja és 2016 márciusa között arról, hogy hogyan viszonyulnak a latin-amerikaiakhoz, zsidókhoz, muszlimokhoz és az ázsiai gyökerekkel rendelkező amerikaiakhoz. A végeredmény azt mutatta, hogy a nem keresztény vallású vagy nem fehér embereket is kevésbé kedvelik, mint 10 évvel ezelőtt.

Érdekesség, hogy az ateistákat is rengetegen elítélik. 

(Independent

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére