Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német adófizetőknek rengeteg pénzébe kerülnek a kiskorú illegális bevándorlók

Tóth Dalma

2019.08.08. 19:00

A migránsokat el kell szállásolni és el kell látni valamiből, ami nagyon sokba kerül.

A németországi Hessen tartományban 138 millió eurót költöttek a kísérő nélkül érkező kiskorú migránsokra tavaly. A tartományban 1362 kiskorú migráns tartózkodik, azaz fejenként valamivel több mint 30 millió forintot fordítottak a német adófizetők az ellátásukra.

Hessenben egy kísérő nélkül érkező kiskorú migráns átlagosan a családi pótléknál 41-szer magasabb összeget kap. Tényleg 41-szer nagyobb mennyiségű pénzre van szüksége mint egy olyan gyereknek, akinek a szülei Németországban élnek? – tette fel a kérdést az AfD-s Volker Richter.

Ráadásul a végösszeg egyébként nem teljes, mivel hat város – köztük Kassel és Fulda – nem árulták el, mennyit költöttek rájuk. Annyi biztos, hogy 2014 óta összesen 768 millió euró ment el a kiskorú illegális bevándorlókra. Eközben várhatóan 2014 óta most először emelkedik költségvetési hiány – jelentette a DPA hírügynökség. Otto Fricke, az FDP parlamenti képviselője szerint ebben nagy szerepe van az illegális bevándorlásnak, mivel a migránsok rengeteg pénzbe kerülnek Németországnak. Az erre félrerakott tartalék elfogyott, ezért várhatóan újabb kölcsönökre lesz szükség, ha Németország tovább akarja finanszírozni a beérkező migránsokat.

Sajnos egyébként sokszor előfordul, hogy a már nagykorú migránsok fiatalkorúnak hazudják magukat, hogy könnyebben kapjanak menedékkérelmet. Így történt ez például a német másodosztályban szereplő Hamburg egyik középpályása, Bakery Jatta esetében is, aki hamis papírokkal utazott Németországba 2015-ben és csak most bukott le.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére