Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német államfõ szerint is gondoskodni kell a külsõ határok védelmérõl

Nagy Gábor

2017.03.03. 22:58

Gondoskodni kell az uniós külsõ határok védelmérõl, hogy a közösség megõrizhesse döntésképességét a migráció legális formáival és a menekültek befogadásával kapcsolatban.
BERLIN, 22:58

Gondoskodni kell az uniós külső határok védelméről, hogy a közösség megőrizhesse döntésképességét a migráció legális formáival és a menekültek befogadásával kapcsolatban.

Joachim Gauck német államfő pénteken Berlinben Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel folytatott megbeszélést. Az államfő kiemelte, Németország továbbra is az "európai megközelítést" képvisel, "innovatív megoldásokra" törekszik. Persze előkerültek a szokásos, Merkel által is képviselt hangok, mint a "szolidaritás Európáját kell felépíteni", a "renacionalizálódást" kell elkerülni és így tovább.

Ugyanakkor Gauck - talán szokatlanul - hangsúlyozta azt is, hogy elengedhetetlen a külső határok ellenőrzése.

Az osztrák államfő, Alexander Van der Bellen szokásos libsi beszédében azt hangoztatta, nem szabad "vak engedelmességgel térdre borulni" a nacionalizmus és a "kisállamiság" képviselői előtt, szembe kell fordulni "Európa önkéntes összetöpörödése előtt". Később kifejtette azt is, "a nemzeti szuverenitás illúzió", és nem csak a kisebb országoknak kell "összefogni szuverenitásukat", hiszen egy olyan nagy állam, mint Németország sem tudja egyedül mindenben érvényesíteni az érdekeit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére