Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német cégek nem kérnek az újabb, Merkel által vezetett nagykoalícióból

888.hu

2018.01.13. 12:28

Mindenkinek megvan a véleménye az újabb nagykoalícióról. A német gazdaság fõszereplõi nem szeretnék, ha újabb nagykoalíció jönne létre.
BERLIN, 12:28

A fontosabb szereplők véleménye megoszlik abban a kérdésben, hogy szerencsés lenne-e egy újabb nagykoalíciós kormány Németországban. A felek tegnap nyilvánosságra hozták 28 oldalas programjukat, amelynek tartalma miatt a baloldal örül, a gazdasági szereplők kevésbé.

A 28 oldalas dokumentumról pénteken már írtunk. Azóta megszólaltak a fontosabb szereplők is – írja a Deutsche Welle.

Mario Ohoven, a német középvállalatok érdekvédelmi szervezetének (BVMW) elnöke elmondta, hogy az újabb nagykoalíció "sokba fog kerülni Németországnak". A cégeknek azzal kell számolniuk, hogy növekedni fog a munkaerő költsége, romlik a cégek versenyképessége, és a program figyelmen kívül hagyja az amerikaiakkal folytatandó adóversenyt.

A Német Kereskedelmi Kamara (DIHK) vezetője, Eric Schweizer szerint örvendetes, hogy 3 hónappal a választások után elérhető távolságba került a kormányalakítás, ám azt nem látja, hogy bármelyik félnek is komoly víziója lenne arról, milyen Németországot szeretne.

A Pro Asyl bevándorláspárti szervezet szerint igazságtalan, hogy az új német kormány évente csak legfeljebb 220 000 migránst fogadna be, és felpörgetnék azon migránsok kitoloncolását, akiknek elutasították a menedékkérelmét.

A baloldal és a hozzá közel álló szervezetek üdvözölték a döntéseket, amelyekkel megpróbálják csökkenteni a társadalmi egyenlőtlenségeket.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke bulgáriai látogatásán üzent, a politikusnak tetszik a két párt politikája. 

Paolo Gentiloni baloldali olasz miniszterelnök szintén üdvözölte a tárgyalások hírét és a várhatóan elfogadásra kerülő megállapodás pontjait.

A Martin Schulz vezette szociáldemokratáknak még szavazniuk kell a közösen elfogadott programról a párt január 21-i kongresszusán. A szocdemek ifjúsági tagozata már jelezte, hogy biztosan leszavazza az újabb nagykoalíciót. A sajtóhírek és a megszólaltatott baloldali politikusok nyilatkozatai alapján egyelőre bizonytalan, hogy a párt rábólint-e a kormányban való részvételre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére