Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek rengeteg pénzt vennének el az egyik legnagyobb iszlamista szervezettõl

Tóth Dalma

2017.10.05. 21:28

Kezd megjönni a németek esze. Azt tervezik, hogy a DITIB-tõl, a török-iszlám szervezettõl megvonják a források egy jelentõs részét.
BERLIN, 21:28

Kezd megjönni a németek esze. Azt tervezik, hogy a DITIB-től, a török-iszlám szervezettől megvonják a források egy jelentős részét.

A DITIB Németország legnagyobb iszlamista szervezete. Körülbelül 800 ezer fős tagsággal rendelkeznek és 900 mecsetet üzemeltetnek. A szervezet 2017-ben 1,47 millió eurót kapott Berlintől, 2016-ban pedig 3,27 millió euró járt nekik. A német kormány viszont azt tervezi, hogy 2018-ban csak valamivel több mint 297 ezer eurót ad majd a DITIB-nek. Ez azt jelenti, hogy a német államtól kapott bevételi forrásaik 80 százalékától elesnének – írja a DW.

A DITIB-et már többször vádolták azzal, hogy túl szoros kapcsolatot ápol a török kormánnyal, habár függetlennek vallják magukat. Mindennek ellenére a szervezet imámjai állítólag a saját közösségeikben kémkedtek, mivel arra voltak kíváncsiak, hogy van -e olyan illető közöttük, aki Fetullah Gülen híve. A török kormány szerint Gülen áll a tavaly nyári puccs mögött.

A szervezet imámjait Ankarában képzik ki és a török kormány köztisztviselőiként tartják őket számon.

Volker Beck, a Zöldek vallási ügyekért felelős szóvivője a Kölner Stadt-Anzeiger újságnak azt nyilatkozta, hogy a német kormány jobban tenné, ha felülvizsgálná, melyik szervezetekkel működik együtt. Azaz újra kellene gondolni a német állam és a DITIB, a Muszlimok Központi Tanácsa és a Mili Görüs szervezet között kialakult kapcsolatot. Beck szerint erre azért van szükség, mert rengeteg pénz tűnik el és sok a fals beruházás, projekt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére