Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek visszavennének bizonyos hatásköröket az EU-tól

Tóth Dalma

2016.07.02. 17:58

A németeknek majdnem a kétharmada szeretné, ha bizonyos hatáskörök újra a kormányuk hatáskörébe kerülnének Brüsszel helyett.
BRÜSSZEL, 16:40

A németeknek majdnem a kétharmada szeretné, ha bizonyos hatáskörök újra a kormányuk hatáskörébe kerülnének Brüsszel helyett.

A britek kiválása, több kérdést hagyott maga után. Ilyen például az uniós tagság támogatottsága, amelyre több közvélemény-kutató cég is rákérdezett.

Az Emnid közvélemény-kutató intézet felmérése alapján, a németek 62 százaléka gondolja azt, hogy bizonyos hatásköröket meg kell vonni az EU-tól és újra tagállami szinten tárgyalni őket. Annak ellenére vélekedik így a német lakosság, hogy kilencven százalékuk továbbra is az EU mellett teszi le a voksát. 

Németországban hasonló a helyzet, mint Nagy-Britanniában; a fiatalok jobban támogatják a tagságot, mint az idősebbek. A harminc év alattiak 90 százaléka gondolja úgy, hogy az uniós tagság pozitív, amíg ez az arány az ötven felettiek körében csak kétharmad.

A franciák 45 százaléka támogatná az EU-tagsággal kapcsolatos népszavazás kiírását, azonban Francois Hollande kizárta a referendum lehetőségét. Hollande úgy véli, mivel Franciaországban jövőre tartanak államfőválasztást a francia állampolgároknak lehetősége lesz arra, hogy nekik tetsző Európa-politikát folytató képviselőjelöltet válasszanak. 

A britek után a hollandok lehetnek az elsők, akik népszavazást tarthatnak az EU-tagságot illetően. Hollandiában a lakosság fele támogatja a referendumot. A felmérések alapján a hollandok 48 százaléka szavazna a kilépésre. 

Olaszország sem szándékozik népszavazást tartani az uniós tagságot illetően, de a felmérések alapján a lakosság a 48 százaléka a kilépést támogatná.

(Magyar Idők)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére