Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nõk szempontjából is elkeserítõ a helyzet Franciaországban

Nagy Gábor

2018.02.23. 16:58

Egy friss kutatás szerint a francia nõk 12 százaléka volt (akár több alkalommal is) nemi erõszak áldozata. Negyvenhárom százalékukhoz pedig úgy "értek hozzá", hogy abba nem adták beleegyezésüket.
PÁRIZS, 16:58

Egy friss kutatás szerint a francia nők 12 százaléka volt (akár több alkalommal is) nemi erőszak áldozata. Negyvenhárom százalékukhoz pedig úgy "értek hozzá", hogy abba nem adták beleegyezésüket.

Egy párizsi intézet (Jean Jaures Alapítvány) megbízásából készült kutatásból kiderült, hogy a nők 58 százaléka szembesült már nem megfelelő viselkedéssel, ötven százalékuk kapott már szexista megjegyzéseket, 45 százalékuk szexuális töltetű jelzéseket, 29 százalékuknak pedig e-mailben vagy SMS-ben küldtek pornografikus üzeneteket.

A nemi erőszakok áldozatainak többsége azt állítja, hogy jól ismerte a támadóját. A legtöbb esetben egy családtag volt az agresszor, és 36-48 százalékban az áldozat otthonában történt a szörnyű eset. A kutatásból az is kiderült, hogy a megerőszakolt nőknek csupán 11-19 százaléka tesz feljelentést, 56-58 százalékuk pedig még az ismerőseinek sem beszél arról, hogy mit kellett átélniük.

Alice Debauche, a francia nemzeti demográfiai kutatóintézet (INED) szociológusa szerint hosszú távon jól érzékelhető, hogy a fiatalabb generációból a nők sokkal inkább tesznek feljelentést, mint az idősebbek, ha szexuális támadás éri őket. Az 1950-es és az 1960-as években szocializálódott nők még azt tanulták, hogy a beleegyezésük nélkül történő szexualitás megszokott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére