Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A norvég tömeggyilkosról döntenek ma az Emberi Jogok Európai Bíróságán

Tóth Dalma

2018.06.19. 12:30

Ma dönt az Emberi Jogok Európai Bírósága arról, hogy Anders Behring Breivik norvég tömeggyilkos börtönkörülményei embertelennek minõsülnek-e.
STRASBOURG, 12:30

Ma hozzák nyilvánosságra az Emberi Jogok Európai Bírósága döntését arról, hogy Anders Behring Breivik norvég tömeggyilkos börtönkörülményei embertelennek minősülnek-e.

Breivik 77 embert ölt meg 2011 júliusában. Az akkor kormányon lévő Munkáspárt ifjúsági táborára nyitott tüzet, előtte néhány órával pedig Oslóban robbantott.

Miután a norvég legfelsőbb bíróság megfelelőnek találta Breivik életkörülményeit, a szélsőjobboldali férfi az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult az ügyben.

Breivik szerint embertelenül és megalázó módon bánnak vele, ami sérti az emberi jogait. Ügyvédje szerint az elszigeteltség rossz hatással van védence pszichés állapotára.

Katt a képre és nézzétek meg a galériát arról, hol él Breivik:

Norvégia szerint azonban "VIP-fogolyként" kezelik a tömeggyilkost, akinek három külön szobája van. Az egyiket tanulásra, a másikat edzésre, a harmadikat élni használja. Van tévéje, számítógépe és PlayStationje is, valamint tud főzni és mosni. Rabtársaival azonban nem tarthatja a kapcsolatot, hogy ne tudja terjeszteni szélsőséges nézeteit, ebből a célból leveleit is cenzúrázzák. Mindennek ellenére beszélget a börtön dolgozóival, az őrökkel, a barátai és a családtagjai is meglátogathatják.

A jelenleg 39 éves Breiviket 2012-ben ítélték 21 év börtönbüntetésre. Ez a legmagasabb kiszabható börtönbüntetés Norvégiában, azonban meghosszabbítható mindaddig, amíg az illető veszélyt jelent a társadalomra.

Breivik izgulhat, hiszen ma kiderül, hogy igazat ad-e neki az Emberi Jogok Európai Bírósága vagy sem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére