Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A palesztin elnök szerint Izrael etnikai tisztogatást végez

Bokor Gábor

2016.09.12. 16:28

Mahmúd Abbász palesztin elnök Izraelt etnikai tisztogatással vádolta meg, válaszul Benjámin Netanjahu izraeli kormányfõ rágalmaira.
JERUZSÁLEM, 16:28

Mahmúd Abbász palesztin elnök Izraelt etnikai tisztogatással vádolta meg, válaszul Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő rágalmaira.

Izrael nem akar tovább haladni a béke útján, tovább folytatja a telepek építését, szándékosan okoz kárt a szent helyeknek, etnikai tisztogatást hajt végre és gyilkol"

– mondta vasárnap a Palesztin Nemzeti Hatóság vezetője. 

Abbász egy hétfőn nyilvánosságra hozott felvételben felelt izraeli kormányfő pénteki szavaira. Benjamin Netanjahu akkor azt mondta, hogy a palesztin területeken épített zsidó telepek nem akadályozzák a békét, a palesztinok azon követelése pedig, hogy jövendő államukban ne éljenek zsidók, etnikai tisztogatás.

Netanjahu videoüzenetét még az amerikai külügyminisztérium is durva szavakkal bírálta.

Donald Trumpnak az izraeli ügyekben illetékes tanácsadója David Friedman szerint Netanjahu fején találta a szöget – írta a Haaretz című izraeli lap.

Szerinte ugyanis a palesztinoknak jelenleg az az elsődleges szándéka, hogy Izrael végtelen számú menekültet fogadjon be, miközben saját államukat zsidók nélkülinek szeretnék. 

Amerika gyakran utal a két népnek két államot ígérő megoldásra.

Nem csoda, hogy az amerikai külügyminisztérium Hillary Clinton és Barack Obama alatt elvesztette hitelességét a térségben"

– támadta Trump tanácsadója az demokraták jelöltjét, Hillary Clintont és a jelenlegi elnököt, Barack Obamát a palesztin viszály rendezésének kérdésében. 

Ciszjordániában közel 120 zsidó telepen mintegy 400 ezer ember él. A nemzetközi közösség döntő többsége a telepek építését ellentétesnek tartja a nemzetközi joggal. Úgy vélik, hogy a zsidó települések terjeszkedése egyre jobban megnehezíti, hogy létrejöhessen a palesztin állam a Gázai övezet, Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem területén.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére