Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A pápa lemondását kérik

888.hu

2017.03.04. 22:28

Lemondásra kérik Ferenc pápát az õt támogató bíborosok, errõl tudósít a The Times napilap. A bíborosok attól félnek, hogy a pápa reformjai az Egyház szakadását okozzák majd, amely szerintük katasztrofálisabb lenne, mint az 500 évvel ezelõtti reformáció által okozott szakadás.
VATIKÁN, 22:28

Lemondásra szólítják fel Ferenc pápát az őt támogató bíborosok, erről tudósít a The Times napilap. A bíborosok attól félnek, hogy a pápa reformjai az Egyház szakadását okozzák majd, amely szerintük katasztrofálisabb lenne, mint az 500 évvel ezelőtti reformáció által okozott szakadás. 

A The Times az olasz katolikus újságíró és Vatikán-szakértő, Antonio Socci értesüléseire hivatkozik.

Ferenc pápára szavazó bíborosok jelentős része rendkívül nyugtalan, és a csoport most az erkölcsi rábeszélést fontolgatja, hogy meggyőzzék őt a nyugalomba vonulásról. Socci szerint azt szeretnék, hogy a helyére Pietro Parolin bíboros, a Vatikán államtitkára kerülhessen.

A Vatikán egy másik szakértője szerint viszont nem lehetséges, hogy a hierarchia tagjai nyomás alá helyeznék a pápát. Akik ugyanis ismerik ők, azok tudják, hogy ez haszontalan lenne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére