Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A párizsi elit helyett Donald Trump az elfeledett munkások mellett állt ki

Sümeghi Lóránt

2017.06.02. 11:58

Miután Donald Trump amerikai elnök kijelentette, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezménybõl, egyúttal új klímatárgyalásokat sürget, megindult rá a liberális össztûz. Csakhogy az amerikai elnököt éppen azért támadják, mert kampányígéretéhez hûen cselekedett: kiállt azok mellett, akik kétkezi, kemény munkából tudnak csak megélni.
WASHINGTON, 11:58

Miután Donald Trump amerikai elnök kijelentette, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből, egyúttal új klímatárgyalásokat sürget, megindult rá a liberális össztűz. Csakhogy az amerikai elnököt éppen azért támadják, mert kampányígéretéhez hűen cselekedett: kiállt azok mellett, akik kétkezi, kemény munkából tudnak csak megélni. 

A Fehér Ház Rózsakertjében mondott beszédében Trump kifejtette, a megállapodás megkötése előtt elődje, Barack Obama rosszul tárgyalt és csak elkeseredettségből írta alá a végső megállapodást, amely

így az Egyesült Államokra nézve kifejezetten hátrányos lett, és más országokat juttatott előnyökhöz.

Ezzel összefüggésben kiemelte, hogy ezzel szemben például Kína a megállapodás ellenére is változatlanul a világ egyik legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója, és a párizsi egyezmény alapján lehetősége nyílik a károsanyag-kibocsátás növelésére 2030-ig. Trump szerint az Egyesült Államok így is a világ vezető energiatermelője, nincs hát szüksége az amerikai munkásoknak ártalmas, rossz megállapodásra.

Nekem az a kötelességem, hogy a saját népemet védjem."

– fogalmazott, majd hozzátette: megválasztása óta hatalmas ipari és gazdasági fejlődés vette kezdetét, amely pozitív hatással volt a munkaerőpiac növekedésére is:

több szénbánya ismét megnyílt, és még fog is a jövőben: Pennsylvaniában, Ohióban, Nyugat-Virginiában és még sok más helyen."

Egy felmérés szerint 2040-ig mindezen erőfeszítések ellenére 6,5 millió állás szűnik meg az iparban, amennyiben érvényesítik a párizsi klímaegyezményben foglalt előírásokat.

Trump szerint emiatt pedig különösen nagy károkat szenvedne az általa már említett szénipar, amely jelenleg az amerikai energiatermelés egyharmadát adja.

Nem reálisak szerinte azok a célok sem, amelyeket a szén-dioxid-kibocsátásra vonatozóan az Obama-adminisztráció meghatározott. Trump indoklását azzal zárta, hogy

itt az ideje, hogy Youngstownt, Ohiót, Michigant, Pittsburghöt, Pennsylvaniát, és még sok más helyet nagyobb figyelemben részesítsünk, mint Párizst és Franciaországot."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére