Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A portlandi Antifa megpróbálta rázárni és rágyújtani a bíróság épületét az ott tartózkodókra

Békési Marcell

2020.07.18. 12:26

A város ultraliberális polgármestere – aki maga is a szervezet tagja tavaly nyár óta – néhány hete még úgy nyilatkozott, hogy a lázadókat nem fegyverrel, hanem szeretettel kell meggyőzni.

Portland az Egyesült Államok legbaloldalibb városa, ahol rendre könyvel el Kádár Jánost és Kim Dzsongunt megszégyenítő győzelmeket a Demokrata Párt. Nem csoda, hogy a várost vezető polgármester, Ted Wheeler is az első pillanattól kezdve teljes mellszélességgel áll ki az Antifasiszta Mozgalom mellett, de talán a tegnap esti események jobb belátásra bírják a város vezetését – vagy legalább lakosait.

Ez a hölgy egyébként szintén a város egyik képviselője, többek között ő is részt vett a tegnapi tüntetésen. Szervezőként.

Seattle, Minneapolis és Atlanta mellett Portland városa a radikális antifasiszták egyik legfőbb fészke, hetek óta mennek neki a hatóságoknak és a civil lakosságnak az egyre jobban felfegyverzett „aktivisták”, de tegnap átléptek egy határt:

délután a portlandi antifa divízió elbarikádozta kívülről a város bíróságának épületét úgy, hogy a bent tartózkodók ne tudjanak kijönni, majd órákon keresztül próbálták az épületet a bent tartózkodókra rágyújtani.

Nyilván sikertelenül, mert viszonylag nehéz egy márványkaput deszkákkal és tűzijátékokkal felgyújtani.

A tüntetők konzervekkel, kövekkel, késekkel dobálták meg az épületet megközelítő embereket.

A hadsereg végül megunta a portlandi önkormányzat töketlenségét, és oszlatásba és tömeges letartóztatásokba kezdett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére