Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A punkok is kormányra kerülhetnek?

Bertha László

2015.10.26. 11:30

Ha mégsem lenne meg az egyszerû többség, akkor a korábbi punk zenész pártját, a Kukiz '15-öt kérnék fel koalícióra a konzervatívok.
VARSÓ, 11:25

A legfrissebb adatok szerint a Jog és Igazságosság 37,7 százalékot szerez a vasárnapi lengyel parlamenti választásokon; a hivatalos eredmények azonban csak keddre várhatóak. A nemzeti-konzervatív pártnak jelen adatok szerint 232 helye lenne a 460 fős alsóházban, amely még elegendő ahhoz, hogy egyedül kormányozzon.

A hírek szerint, ha mégsem lenne meg az egyszerű többség, akkor a korábbi punk zenész pártját, a Kukiz ’15-öt kérnék fel koalícióra. Pawel Kukiz pártja rendszer- és elitellenes mozgalomként definiálja magát, így némileg furán venné ki magát, ha egyből kormányra lépne a konzervatívokkal.

Kukizék 42 mandátumra számíthatnak jelen állás szerint. A pártból többen azt mondták, hogy erről a forgatókönyvről végső esetben Kukiz fog dönteni. Kukiz egy lengyel rádió megkeresésére elmondta, hogy nem terveznek belépni a kormányba. Egyes politikai szakértők viszont azt feltételezik, hogy a Jog és Igazságosság számíthat majd néhány képviselőre a különböző frakciókból, ha úgy adódik.

 

(reuters.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére