Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Soros-féle Avaaz rászáll az európai parlamenti választásokra is

Forisek Ádám

2018.08.01. 17:30

Már a magyar választás kapcsán is elõkerült az Avaaz nevezetû Soros-szervezet, amely bár még mindig függetlenként próbál tetszelegni, propagandaanyagaiban mégis háborút hirdetett a demokratikusan megválasztott bevándorlásellenes kormányok ellen.

A Soros Györgyhöz köthető Avaaz nem más, mint a világ legnagyobb és legkiterjedtebb online aktivistahálózata. 46 millió tagot számláló, 194 országban jelen lévő aktivistaseregről beszélünk, melynek fő profilja tehát az online mozgósítás.

Európai viszonylatban az Avaaz nem kis szerepet vállalt egyébként a francia, német és az olasz választási kampányban is: Emmanuel Macron győzelme után például köszönetüket fejezték ki minden tagjuknak, hogy Hollandia után Franciaországban is legyőzték a „jobboldali populistákat”. Mint láthattuk, Olaszország esetében ez már nem működött.

Magyarország esetében szintén kudarcot vallottak, pedig akkor is lázasan dolgoztak. A Facebook üzenetküldő applikációját gyakorlatilag teljesen elárasztották az április 8-i magyarországi választásokat megelőzően azok a hirdetések, melyek az Orbán Viktor elleni összefogásra és szavazásra szólítottak fel az Avaaz nevében.

A Fidesz-KDNP kétharmados győzelme után bár a szervezet csendben maradt, ez azonban távolról sem jelenti azt, hogy felhagyott a tevékenységével. Nemzetközi vonatkozásban semmiképp sem.

Közelít ugyanis többek között az amerikai félidős választás, a brazil választás és az európai parlamenti választás. Borítékolható tehát, mi lesz az Avaaz reakciója: ha Brazíliában a befutó jelölt nyer, valamint Európában folytatódik a bevándorlásellenes erők erősödése, az a „szélsőjobboldal” győzelme lesz; ha az USA-ban a republikánusok nyernek, azt az „orosz beavatkozással” próbálják majd befeketíteni.

Ennek érdekében pedig a Facebookon és más online felületeken kívánnák megvédeni a „szélsőjobboldali fenyegetéstől” a demokráciát. Érdekes azonban, hogy ezt zömmel törvénytelen módon teszik. A Soros-szervezet technikája ugyanis az, hogy a választási törvényt megkerülve, úgynevezett „harmadik személyként” szállnak be a kampányokba. Így ellenőrizetlenül tehetnek bele óriási pénzösszegeket a mozgósításba, míg egy hivatalos jelöltnek erre csak korlátozott lehetősége van.

Így történt például Kanada esetében is, ahol a fenti cselnek köszönhetően nem kellett elszámolniuk kampánybüdzséjükről, pedig a kanadai választási törvény is meghatározza a jelöltenként elkölthető maximális pénzösszegeket – elképesztő pénzekkel tolták meg Justin Trudeau progresszív jelöltjeit a billegő körzetekben, a legtöbb esetben sikerrel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére