Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

Bokor Gábor

2018.11.20. 19:08

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevû Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgezõ anyagokat a szemétbe keverve.

Komoly bajba került a Soros György által is kitartott migránstaxizásra szakosodott szervezet, az Orvosok Határok Nélkül (MSF). Kedden jelentették be olasz bírák, hogy a szervezet tulajdonaiban álló hajók, melyek rendszerint Afrika északi partjaitól szállították a bevándorlókat Európa felé, a szicíliai Catania partjainál illegálisan a migránsokon kívül mérgező vegyi anyagokat is leraktak a parton. 

Az Aquarius több ezer fekete-afrikai bevándorlót csempészett át az évek során illegálisan Afrikából Európába. Az embercsempészek által gumicsónakokban útnak indított migránsokat rendszerint még a líbiai vizeken kihalászták, majd onnan Európa valamely pontjára vitte a jármű. Ez egészen addig ment, míg Olaszországban kormányváltás történt és a jelenlegi, a bevándorlást élesen elutasító vezetés már nem engedi kikötni a migránstaxikat. Az Aquarius szeptember óta a dél-franciaországi Marseille kikötőjében rostokol, nem engedik onnan kihajózni.

Az olaszok azzal vádolják elsősorban az Aquariust és annak testvérhajóját, a VOS Prudence-t, hogy 2017 januárja és 2018 májusa között többször is engedély nélkül rakott le az általános hulladékai mellett veszélyes, szennyező anyagokat az olasz kikötőkben, a legtöbbször Cataniában. A tájékoztatásuk szerint összesen 24 tonna veszélyes és mérgező szemetet raktak le Olaszország mintegy 11 kikötőjében. A szakértők azt akarják elérni, hogy 460 ezer eurót, azaz csaknem 150 millió forintot azonnal fagyasszanak be a Soros-szervezet számláján, hiszen az összesen ennyi kárt okozott az.

Az Orvosok Határok Nélkül és az SOS Méditerranée közleményben jelezték, hogy ők minden szabályt betartottak, mikor éppen az afrikai bevándorlókat vitték át Európába. 

Aggasztó, ami történik, véleményünk szerint így akarják megakadályozni azt, hogy a tengeren folytassuk a mentési munkálatokat"

– mondta Karline Kleijer, a mentésnek beállított csempészmunkálatok vezetője.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a bevándorlásellenes Liga vezetője elmondta, hogy az ő vezetése alatt megállították az NGO-hajók munkálatait, nemcsak az illegális migrációt szüntették meg, hanem a mérgező szemét lerakását is. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére