Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A spanyolok leszámolnak az Al-Kaidát finanszírozó bandával

Zelenka Dóra

2019.06.20. 19:00

A spanyol rendőrség kedden tartóztatta le azt a 10 szíriai származású állampolgárt, akiket a terrorszervezet finanszírozásával vádolnak.

Az Europol akciójában 350 ügynök vett részt Madridban, Toledóban és Valencia keleti tartományában. Az akció során tizennégy házat és egyéb helységeket vizsgáltak át a tisztek. A névtelen forrás azt mondta, hogy a gyanúsítottak szíriai származású személyek voltak.

Az őrizetbe vett bandatagok egyes jogi műveletek során lopták el a pénzt, helyettesítve a művelet valós összegét egy másik, alacsonyabb értékű átvételi elismervényben„

- nyilatkozta a minisztérium.

Az összegyűjtött készpénz nagy része Szíriába ment, hogy támogassa és finanszírozza a terrorszervezetet. A gyanúsítottak rokonai állítólag az Al-Kaida tagjai.

A pénzt különböző módszerekkel, köztük emberi futárral és a „hawala” rendszerrel, azaz egy bizalmon alapuló informális fizetési móddal küldték el, amelyet sokkal nehezebb nyomon követni, mint a banki átutalásokat.

A fogvatartottak közül az egyiket 2008-ban Szíriában már letartóztatták a támadásban való részvételért és a Fatah al-iszlám dzsihádista csoportjához való tartozásért ítélték el.

Néhány héttel ezelőtt szintén egy szíriai származású férfit vettek őrizetbe a spanyol hatóságok. A gyanú szerint a férfi az Iszlám Államhoz tartozó európai dzsihadistákat pénzelt, hogy azok visszatérhessenek Európába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére