Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szélsõbaloldali zavargók Trump és Macron találkáján sem bírtak magukkal

Forisek Ádám

2017.07.15. 08:58

Fõállású sivalkodók egész garmadája vonult utcára a két elnök találkozóján.
PÁRIZS, 08:58

Főállású sivalkodók egész garmadája vonult utcára a két elnök találkozóján.

Korábban már írtunk arról, hogy a szélsőbaloldali terrorizmus egyre nyilvánvalóbbá válik szerte Európában. A hamburgi G20-csúcstalálkozó világosan kommunikálta a világ felé, hogy a baloldal és az erőszak nem zárja ki egymást, ezúttal pedig Párizs utcáit is ellepték a Trump-ellenes hisztigépek. 

 

 A maszkos tüntetők üvegeket és petárdákat is dobáltak a kivezényelt rohamrendőrök felé, akik Párizs Gare du Nord állomását zárták le, hogy megállíthassák a tüntiző menetet.

 A rendőrblokádon a tüntetők egy teherautóval próbáltak meg keresztültörni, amelyre válaszul a rendőrök könnygázt készültek bevetni, ám a menet végül zavartalanul folytathatta útját. 

 A tüntetésen kommunisták, migránsaktivisták, környezetvédők, palesztinbarát csoportok és antifasiszták hallatták hangjukat, akik az unásig használt mantrákat ismételgették: „nem kell Trump, nem kell Ku-Klux Klán, nem kell fasiszta USA.” 

Az amerikai elnök látogatása miatt Macront is óriási mértékű kritika érte, ami őt „meglepte.”

 Meghívtam Trump elnököt, és meglepett, hogy országos vita lett a döntésemből, és tüntettek is az ellen, hogy megünnepeljük a századik évfordulóját annak, hogy az amerikaiak az első világháborúba beléptek, és a franciák oldalán harcoltak.”

Macronnal egyetértésben a francia kormány szóvivője is elítélte a tüntetőket, reakciójukat egyenesen álfelháborodásnak titulálta.

Méltatlan a tüntetők reakciója. Becsülendő az, hogy az amerikai katonák előtt tiszteleghetünk vezetőjük jelenlétében.”

(Express, Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére