Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szexuális bûnözõket eltilthatják a közösségi média használatától Amerikában

888.hu

2017.02.26. 21:58

Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság funkcióját is ellátó Legfelsõbb Bíróság arról fog dönteni, hogy a szexuális bûnözõket eltilthatják-e a közösségi média használatától.
WASHINGTON, 20:58

Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság funkcióját is ellátó Legfelsőbb Bíróság arról fog dönteni, hogy a szexuális bűnözőket eltilthatják-e a közösségi média használatától.

Az eset, amelynek kapcsán ezt a kérdést mérlegelni fogják, Észak-Karolinából származik.

Egy ottani, szexuális bűnözőként korábban elítélt férfi kitett egy posztot közösségi oldalán, amelyen azon örvendezik, hogy törölték a rá kiszabott közlekedési bírságot – adta hírül az Independent.

Nincs büntetés. Nem kell megfizetni a bírósági tárgyalás költségeit. Áldott legyen az Úr. Wow. Köszönöm Jézus"

– írta Lester Packingham Jr.

A férfit mellékbüntetésként 2008-ban egy észak-karolinai bíróság eltiltotta a közösségi média használatától, amit kiskorúak és gyermekek is használhatnak. A férfi 21 éves korában egy kiskorút zaklatott és ezért 10 hónapnyi letöltendő börtönbüntetést kapott.

A durhami rendőrség vizsgálatot indított a poszttal kapcsolatban és megállapították, hogy Packingham álnéven posztolt a Facebookra. Egy újabb perben a férfi végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott a posztért.

Packingham ügyvédje szerint semmilyen jel nem utal arra, hogy a férfi arra használta volna a közösségi médiát, hogy kiskorúakkal lépjen kapcsolatba. Sőt, semmilyen illetlen vagy obszcén dolgot nem posztolt.

Észak-Karolinában egy helyi törvény szerint a bíróság eltilthatja a szexuális bűnözőket a közösségi média használatától. A Legfelsőbb Bíróság arról fog döntést hozni, hogy a törvényt nem értelmezte-e olyan tágan a helyi bíróság, hogy az már Packingham szólásszabadsághoz való jogát is sérti.

A törvény sok vitát váltott ki. Célja, hogy megakadályozza a szexuális bűnözőket, hogy információt gyűjtsenek kiskorúakról. Azonban egyes bírók ezt kiterjesztően értelmezik, azaz szinte teljesen eltilthatják a bűnözőket az internet használatától, hiszen információszerzésre számos weboldalt is használhatnának.

Packinghamet David Goldberg, a Stanford egyetem jogászprofesszora fogja képviselni a Legfelsőbb Bíróság előtt. Goldberg véleménye szerint a törvény már azzal is túl messzire megy, hogy teljesen eltiltja a közösségi média használatától azokat, akik szexuális bűnözőként vannak regisztrálva. Hozzátette, hogy annak büntetése, hogy posztoljanak, azaz kifejezzék véleményüket, a szólásszabadság korlátozása.

A törvény védelmében többen is felléptek. Szerintük fontos, hogy a deviáns bűnözőket távol tartsák a fiatalok körében népszerű közösségi oldalaktól.

Amennyiben a bíróság úgy dönt, hogy a törvény jelenlegi formájában nem sérti az alkotmányban biztosított szólásszabadságot, azzal precedenst teremthet és a jogszabályt más államokban is alkalmazhatják az USA területén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére