Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szicíliai maffia is lép a migránsügyben

Bokor Gábor

2017.05.11. 22:58

A cataniai ügyész szerint nem kizárt, hogy a brutalitásáról hírhedt alvilági csoport hozzá akar jutni ahhoz a pénzhez, melyet az olasz kormány a migránsok befogadására különített el.
RÓMA, 22:58

A cataniai ügyész szerint nem kizárt, hogy a brutalitásáról hírhedt alvilági csoport hozzá akar jutni ahhoz a pénzhez, melyet az olasz kormány a migránsok befogadására különített el.

Carmelo Zuccaro cataniai ügyészt is meghívták az olasz maffiaellenes bizottság ülésére. Zuccaro a meghallgatáson kifejtette, hogy vizsgálatai szerint a migránsok befogadására félretett összegre szemet vetett a szicíliai maffia, a Cosa Nostra.

Az ügyész hónapokon át nyomon követte, hogyan is pénzelik a migránsok útját. Zuccero sok héten át figyelte, miként is működik az olasz bevándorlás-politika és kik profitálhatnak az állami támogatásokból.

Zuccero márciusban már felszólította az olasz kormányt, figyeljen jobban, hova is ontják a pénzt. Az egyik máltai székhellyel és kétes tulajdonosi háttérrel rendelkező alapítvány, a MOAS például az egyik hónapban 400 ezer eurót kapott azért, hogy a hajói kimentsék a tengerből a javarészt fekete-afrikai migránsokat.

Kiderítették azt is, hogy az egyik humanitárius szervezet Aquarius nevű hajójának fenntartására naponta 11 ezer eurót kap támogatásként.

Részletes vizsgálatot is végre tudnánk hajtani, azonban jelenleg nincs elég bizonyítékunk ahhoz, hogy bűnügyi vizsgálatot indítsunk. Egyelőre azon vagyunk, hogy rájöjjünk ki áll az ügy hátterében, ki jár jól ezzel"

– mondta Zuccaro.

A Frontex egyik korábbi jelentésben azt javasolta, hogy az NGO-kat vádolják meg emberkereskedelemmel, mivel hozzájárulnak ahhoz, hogy Észak-Afrikából Olaszországba szállítják a migránsokat. A jelentés szerint a tengeri mentést végző civil szervezetek hajói megkönnyítik az afrikai emberkereskedők dolgát.

A cataniai ügyész elmondta, hogy a maffia is aktív szerepet vállal az ügyben, hiszen a migránsbiznisz egy remek lehetőség számára ahhoz, hogy megkaparintson egy részt abból az összegből, melyet az olasz kormány küld a szigetre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére