Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szigorúbb zárlat lesz Izraelben

MTI - 888.hu

2021.01.07. 11:29

A koronavírus-járvány terjedése miatt péntektől életbe lépő szigorúbb zárlatra készülnek Izraelben – jelentette a helyi média csütörtökön.

 

Megteltek az élelmiszerüzletek, a szokásos hétvégi bevásárlás mellett tartós élelmiszerekkel is megtöltik bevásárlókosaraikat az emberek, a médiában pedig az új kijárási korlátozásokat ismertetik az éjfélkor kezdődő „hermetikus” zárlat előtt.

Szerdán kissé csökkent az új fertőzöttek száma az előző napok nyolcezernél nagyobb számaihoz képest, a 129 711 tesztből 7820 bizonyult pozitívnak, ami a tesztek 6,2 százalékát jelenti.

Az egészségügyi hatóságok nyilvánosságra hozták a második oltásra vonatkozó szabályokat, mert a jövő héten, a 3 három hét elteltével megkezdik azoknak az újraoltását, akik már december végén megkapták az első adag vakcinát.

A Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyag második dózisát általában ugyanazon a helyen adják be, ahol az elsőt, a kórházakban, illetve a rendelőintézetekben, de aki rendelőben kapta, az jelentkezhet az azonos egészségbiztosítóhoz tartozó más rendelőintézetekben is.

Huszonegy nappal az elsőt követően kell beadni a második oltást, de az első adag után 35 napig mindenki számára megőrzik a vakcinát, és ezen időszak alatt bármikor kérni lehet annak beadását. Akik az első oltás után, még védettségük kialakulása előtt megfertőződnek, azok nem kapják meg a második dózist.

Izraelben szerdán 91 300 új oltást adtak be, jelenleg a lakosság 17,5 százaléka, mintegy 1,6 millió ember részesült a koronavírus elleni vakcina első adagjából. Egyelőre a hatvan évnél idősebbek, az egészségügyi és a biztonsági dolgozók, valamint a veszélyeztetett csoportokhoz tartozók kaphatnak oltást.

Március óta 466 377-en fertőződtek meg a koronavírussal. Jelenleg 64 180 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja.

A SARS-CoV-2 vírus okozta betegségben február óta 3527-en haltak meg. Jelenleg 1488 beteget ápolnak a kórházakban, közülük 873-an súlyos állapotban vannak, 210 embert kapcsoltak lélegeztetőgépre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére