Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szlovák nácik bemasíroztak a parlamentbe

888.hu

2016.03.11. 18:28

A szlovák parlamentben alaposan megugrott az egy négyzetméterre esõ nácik száma.

Marian Kotleba pártjának, a Mi Szlovákiánk Néppártnak (¥SNS) a parlamenti jelenléte komoly aggodalomra adhat okot. A szlovákiai belpolitikára rálátó forrásaink szerint az elkövetkező időkben megnő a magyar- és a zsidóellenesség, az euszkeptikusság és a nacionalizmus pedig egyre nagyobb teret hódít.  

Mindennek az oka, Marian Kotleba

Kotlebáék előzetese számítások szerint 13 képviselőt küldhetnek a parlamentbe, ugyanis több mint 8 százalékot értek el a legutóbbi választásokon. 

Kotleba mindenkit gyűlöl, aki nem szlovák, ám furcsamód a magyarokat "szereti", némi túlzással. Inkább mondjuk azt, hogy megtűri, és stratégiai szövetségest lát bennük. Legalábbis eddig nem nagyon szólt be a felvidéki magyaroknak, sőt néha kéz a kézben tüntet a HVIM-mel a szlovák cigányok ellen. Ebből rendszerint abszurd drámák születnek. Például amikor Bősön a szlovák magyarellenes neonácit a magyar szlovákellenes HVIM támogatja a bevándorlás elleni tüntetésen, ahol Kotleba szavait magyar szinkrontolmács fordítja le. Tiszta képzavar. 

Szabadidejében politikai tőkecsinálás jeligére leginkább a cigány falvak lakóit rémisztgeti, és a szlovák Besztercebányán náci egyenruhába bújtatott haverjaival fel-le masírozik egy-egy jeles nap alkalmából. 

Rendszergazdából neonáci 

Marián Kotleba 1977-ben látta meg a napvilágot, majd középiskolai informatikatanári diplomával indult el a nácizmus göröngyös útján. A besztercebányai középiskolából csakhamar kirúgták, mert szélsőséges nézetei miatt terhessé vált a vezetőség számára. Bánatában az 1955-ben alapított ultranacionalista, neonáci, s a Hlinka Gárdát éltető Szlovák Testvériséghez csatlakozott, ez amolyan szlovák Hatvannégy Vármegye egybites verziója.

2003-ra átvette a Testvériség feletti hatalmat és megtette példaképnek a második világháború idején működő szlovák hitleri bábállam egykori vezérét, Jozef Tisot. A félkatonai szervezet a szlovák nacionalista gárda egyenruháiban masírozott, melyet Kotleba mind a mai napig szívesen visel.

A katolikus papból lett államfő az SS kezére játszotta a szlovákiai zsidóságot, majd leverte az 1944-es parasztfelkelést – melynek emléknapja mind a mai napig nemzeti ünnep Szlovákiában. Tisot 1947-ben végezték ki, hat év országlás után. 
A cigányokat ki kell takarítani - mondja Kotleba 

A szlovák neonáci 2013-ban hatalmas választást nyert. Kinevezték Besztercebánya megyefőnökévé.  Előretörésében komoly szerepet játszhatott egy politikai szempontból első látásra jelentéktelennek tűnő momentum: 2012 márciusában felgyulladt Krasznahorka vára, amit két roma gyerek okozott, mert nem oltották el a cigarettájukat. A pártvezető Krasznahorkát valóságos főhadiszállásává változtatta különösen azután, hogy 2012 áprilisának végén egy magyar tulajdonostól telket vásárolt a településen. Több helyi telektulajdonossal megalapította a „Kitakarítani és használni” mozgalmat. 

Ekkortájt proklamálta politikai céljait, mely célul tűzi ki a tiszta szlovák nemzetállam megteremtését,a magyarok, zsidók és főleg a cigányok kiűzésének ideológiai hátterét.

Kotleba rendre „cigány parazitákról” beszélt, őket tette felelőssé a kelet-szlovákiai bűncselekményekért. A veszélyes kijelentések révén egyre többen támogatták, sokaknak tetszett „szókimondása”.

"Szlovákia a szlovákoké"

Kotleba pártjában több köztörvényes bűnöző is megfordult. Sokan már parlamenti képviselők. 

Milan Mazurek korábban bolti eladóként tevékenykedett (ő bolti menedzserként tünteti fel az önéletrajzában), ám csakhamar radikalizálta magát, melyben nagy szerepe volt a helyi katolikus egyháznak is.

Mazurek rendszerint Hitler-rajongó posztokat oszt meg a szavazóival, tagadja a holokausztot, és szerinte a cigányságot el kellene gázosítani, így megteremtve a felsőbbrendű szlovák fajt. 

A felvidéki magyar újságok az újdonsült képviselő úr két ominózus kijelentését is megörökítették az utókor számára. A cigányokról és Hitlerről igen igen sajátos véleményt formál.

Melyik normális ember akar mégis leülni egy büdös cigány mellé? Az is már diszkrimináció, hogy nem akarok valaki mellé leülni? Nincs ehhez jogom? Menjetek ti multikulti antirasszisták mind a francba! Szép szavak mögé bújtok, de az egyetlen ami ellen harcoltok, azok a fehér emberek!"

Nem akarok egyetlen rezsimet sem védeni, de a Harmadik Birodalomról csak hazugságokat, a hatmillió zsidóból készült szappanokról meg csak meséket tudunk. Hitlerről kizárólag hazugságokat tanítanak"

– írja a Paraméter, Mazurek posztjára hivatkozva.

Állami pénzen antiszemitizmus

Kotleba nyíltan antiszemita nézeteit megyefőnökként is hangoztatta. A kéthavonta megjelenő, Bystricky kraj című megyei lapban egy zsidóellenes karikatúrával illusztrálták az egyik kommentárt, melynek címe: "Felszabadítjuk a megyét az adós rabszolgaság alól"

A 240 ezres példányszámú havilapban nyolc oldalas interjú jelent meg vele. Az egyik lapszámban megemlékeztek a fasiszta bábállam évfordulójáról, s büszkén hirdették, hogy a megyeházáról levették "az EU kék megszálló rongyát", majd Tisot méltatták a folyóiratban. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére